Kitiltási botrány: színvallásra szólítják a Századvéget

Javaslom, hogy haladéktalanul tárjon a nyilvánosság elé valamennyi információt, amellyel a Századvég a kitiltási botrány kapcsán rendelkezik - írja Heim Péternek, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnökének címzett nyílt levelében Szelényi Zsuzsa országgyűlési képviselő.

Az Együtt-PM Szövetség politikusa emlékeztet: „A Századvég Politikai Iskola Alapítvány a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-vel és a Strategopolis Kft.-vel (Giró-Szász András volt kormányszóvivő cégével) konzorciumot alkotva 2011-tól 2014 végéig összesen nettó 3,723 milliárd forintért készít kutatásokat, tanulmányokat és ad szakpolitikai tanácsokat a kormányzatnak. Egyes számítások szerint a Századvég, a vasárnapokat és ünnepnapokat is beszámítva napi közel tízmillió forintért írt tanulmányokat és adott tanácsot a kormánynak a magyar adófizetők pénzéből."

Szelényi úgy fogalmaz, a Századvégnek juttatott állami milliárdok és a Századvég vezetőinek hírbe hozatala a kitiltási botrányban véleményem szerint egyértelmű helyzetet teremt az ön és az ön közreműködésével irányított cégcsoport számára, hogy tisztázzák magukat a vádak alól, minden létező információt a magyar választók és a média rendelkezésére bocsátva."

Ezt különösen indokoltnak tartja, miután Mellár Tamás, az MTA doktora, a KSH egykori elnöke, aki egy időben a Századvég Gazdaságkutató egyik vezetője azt nyilatkozta,  hogy „az egész műhely csak egy pénzmosoda".

„A harmadik Magyar Köztársaság legsúlyosabb korrupciós gyanújával állunk szemben, amely alapvetően rengeti meg demokratikus kultúránkat, jogállamba vetett hitünket” – hangoztatja a közlemény.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.