Önálló Margit mindenkinek köszöni

Kerti partival ünnepelte névnapját a fővárosi Szent Margit Kórház, és az előző szabaddemokrata-szocialista kurzuson is újabb szimbolikus győzelmét aratta a kormányzó koalíció.

Hat évvel ezelőtt a Szent János kórházba beolvasztott intézmény önállósítása Tarlós István főpolgármester régi vágya volt, amihez a kormány támogatását is megszerezte, így az országos pszichiátriai intézet újranyitása után egy héten belül már a második jóvátételt ünnepelhették.

Az ünnepségen beszédet mondó Tarlós István főpolgármester – ugyan sajnálta, hogy a kórházat nem a főváros kapta vissza – megígérte: a városháza minden segítséget megad a működéshez a jövőben is. Így – mint mondta – nem lehet akadálya, hogy a főigazgató szakmai programja, illetve annak megvalósulásához szükséges pályázatok sikeresek legyenek. A főpolgármester nyilvánosan is megköszönte Szócska Miklós egészségügyi államtitkárnak „azokat a hosszú szakmai beszélgetéseket”, melyek eredményeként hétfőn átvághatták a 116 éves Szent Margit kórház önállóságát szimbolizáló szalagot. Jelezve azt is, hogy ezzel az intézmény ismét egyik meghatározó szereplője a térségi ellátásnak, mert a Budára átlógó észak-pesti régiónak a Duna jobb partján is van kórháza.

Badacsonyi Szabolcs főigazgató emlékeztetett arra, hogy az intézmény számos történelmi vihart megélt, ám most újabb eséllyel akarnak élni, s ezt mi sem jelzi jobban, hogy már elkészítették az intézmény 2014–2020 közötti időszakra szóló fejlesztési tervét. Aszerint pedig a főigazgató mert „nagyot álmodni”, és egyebek mellett az intenzív, a szülészeti és koraszülött-ellátás fejlesztését, a központi műtő felújítását, a központi radiológia megújítását tűzte célul. Szerinte ugyanis az említett fejlesztésekkel a Szent Margit hosszú távon is a térség meghatározó betegellátó helye maradhat.  

A rendezvényen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, Tarlós István főpolgármesternek, Török Krisztinának, a GYEMSZI kórházfenntartó hivatal vezetőjének, Sélleiné Márki Máriának, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatójának, Paller Judit országos tiszti főorvosnak, Stefka Nórának, a GYEMSZI főigazgató-helyettesének és Deczki Zoltán térségi igazgatónak, valamint Balitzky Alexandrának, az Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkársága főosztályvezetőjének emlékplakettel és emléklappal köszönték meg az intézmény önállósításában nyújtott segítségüket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.