Szilvásy György megsértette Demeter Ervin jó hírét

A Legfelsőbb Bíróság helybenhagyta azt az ítéletet, amelyben elmarasztalta Szilvásy György volt kancelláriaminisztert Demeter Ervin jó hírnevének megsértése miatt - közölte a Fidesz sajtóosztálya az MTI-vel.

A párt közleményének ismertetése szerint Szilvásy György 2006. október 31-én egy, az Országgyűlés bizottságai által tartott együttes ülésen, és utána a sajtó számára olyan kijelentést tett, mely szerint a 2006 őszén lezajlott utcai események során "a zavargásokban részt vevők egyik jogi tanácsadójával az Orbán-kormány egy volt tagja tartotta a kapcsolatot". Ezért a kijelentéséért Demeter Ervin beperelte Szilvásy Györgyöt. A Fővárosi Bíróság 2007. október 29-én, majd fellebbezés után a Fővárosi Ítélőtábla tavaly április 30-án hozott ítéletet.

A jogerős ítélet elmarasztalta Szilvásy Györgyöt Demeter Ervin jó hírnevének megsértése miatt. Szilvásy György a Legfelsőbb Bíróságtól a jogerős ítélet felülvizsgálatát és a kereset elutasítását kérte - áll a közleményben.

A Legfelsőbb Bíróság azonban a Szilvásy Györgyöt marasztaló jogerős ítéletet szerdán hozott döntésével hatályában fenntartotta. Ez ellen a határozat ellen perorvoslat már nem vehető igénybe - hangsúlyozta a Fidesz közleménye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.