Szili az MSZP után a bíróságon folytatja

Debreczeni József közíró pert indít a korábbi szocialista házelnök, Szili Katalin ellen, egyben visszautasította, hogy a politikus egy lapinterjúban bértollnoknak nevezte őt.

Az MSZP-ből két hete kilépett és új pártot alapító Szili Katalin a Magyar Nemzet szombati számában azt nyilatkozta, hogy a Debreceni József közírónak tollba mondták a Gyurcsány Ferencről szóló könyvét, és ezt közlése szerint Debreczeni egy magánbeszélgetésben maga is mondta.

Szili Katalin a lapnak arra a felvetésére, hogy Debreczeni könyve szerint neki is voltak feladatai a 2002-es választási kampány során Kövér László "köteles" beszédével összefüggésben, illetve, hogy ennek kapcsán tiszta-e a lelkiismerete, úgy fogalmazott: "Azzal, hogy bértollnokok mit írnak, nem foglalkozom. Egyszer majd eljön az igazság pillanata."

"Még hamarabb is, mint azt a politikus asszony gondolná" - reagált minderre az MTI-nek hétfőn Debreczeni József, aki jelezte: beperli szombati nyilatkozata miatt Szili Katalint, és akkor a bíróságon mindenki elmondhatja majd mindazt, amit az igazságról tud a 2002-es választási kampányt illetően csakúgy, mint a Gyurcsány-könyvet tekintve.

Hozzáfűzte: elsősorban azért indítja a pert, mert ezzel szeretné bebizonyítani, hogy a közszereplők sem mondhatnak bármit következmények nélkül, nyilatkozataikért vállalniuk kell a felelősséget.

A közíró leszögezte: Szili Katalin kijelentése minden valóságalapot nélkülöz, hiszen soha nem beszélgetett a szocialista politikussal, és soha semmiféle más beszélgetésben sem mondott olyat, amit a volt házelnök állít, aki pedig ismeri a könyveit, tudhatja, hogy Szili állítása ebben a vonatkozásban is komolytalan.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.