Szijjártó már temeti a korkedvezményes nyugdíjat

Nem engedheti meg magának az ország, hogy jó erőben levő egyenruhások nyugdíjba menjenek – hangoztatta a miniszterelnöki szóvivő. A korkedvezményes nyugdíj eltörlése esetén az érintett szakszervezetek készek demonstrálni.

Nem engedheti meg magának az ország, hogy jó erőben levő egyenruhások nyugdíjba menjenek\n\n
Kurucz Árpád 2010.11.02. Digitális 2010. november 2. Szentendre, közúti igazoltatás, rendőrség, szabálysértési bírság 100.000 Ft-ra emelése, rendőri ellenőrzés. Fotó: Kurucz Árpád

Magyarország nem engedheti meg magának, hogy a jó erőben lévő, tapasztalt, a negyvenes, ötvenes éveikben járó rendőrök, tűzoltók, katonák nyugdíjba menjenek - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az InfoRádió Aréna című műsorában kedd este.

Szijjártó Péter kiemelte: a rendőrök, tűzoltók, katonák egy része számára a pályára lépés egyik motívuma az volt, hogy korán nyugdíjba lehet menni. Nekik más motivációt kell nyújtani - hangsúlyozta

Olyan életpálya-modellt kell megalkotni, ami vonzóvá teszi ezeket a hivatásokat, normális fizetést és munkakörülményeket, társadalmi és politikai megbecsülést kell biztosítani - fejtette ki a fideszes politikus. Hozzátette, hogy a Belügyminisztérium dolgozik a jelenlegi rendszer átszervezésén és az új rendszer kialakításán, ami vonzóvá teszi a pályákat.

A szakszervezetek másként látják: minimum demonstrációra kell számítani, de az európai fórumok elé is készek vinni ezt az ügyet, ha a kormány eltörölné a korkedvezményes nyugdíj lehetőségét - mondta a Duna Televízióban ugyancsak kedden Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke és Holecz Gábor, a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.