Szijjártó is tárgyalt Thomas Meliával

A negyedik alkotmánymódosítás is szóba került az amerikai külügyi helyettes államtitkárral való konzultáción.

A magyar gazdaság folyamatai és a negyedik alkotmánymódosítás is téma volt Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Thomas Melia amerikai külügyi helyettes államtitkár szerdai budapesti tárgyalásán.

A találkozón Szijjártó Péter tájékoztatta amerikai kollégáját a magyar gazdaság folyamatairól, egyebek között arról, hogy az Európai Bizottság javaslatot tett a Magyarországgal szembeni túlzottdeficit-eljárás megszüntetésére - közölte az MTI-vel az egyeztetésről beszámoló Varga Éva, a külügyi és külgazdasági államtitkár sajtófőnöke.

Szijjártó Péter szólt a magyar-amerikai gazdasági együttműködés fejleményeiről is, valamint arról, hogy a magyar kormány már hét amerikai céggel kötött stratégiai együttműködési megállapodást.

A negyedik alkotmánymódosítás nyomán az Európai Unióval folytatott konzultáció jelenlegi helyzete szintén szóba került a felek között, akik eszmét cseréltek az "arab tavasz" fejleményeiről, Magyarország nyugat-balkáni szerepvállalásáról, valamint a világ különböző térségeiben végbemenő társadalmi, politikai átalakulásokról - tájékoztatott a sajtófőnök.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.