Szijjártó tartozik egy spagettivel

A bajnokság második felére összeérett a csapat, az amatőrök a korábbi válogatott profikkal - többek között ebben látja az okát Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője annak, hogy futsalcsapatuk, a Dunakeszi Kinizsi ezüstérmes lett az NB II Keleti csoportjában, s osztályozót vívhat az élvonalba jutásért.

A főleg a Miniszterelnökség munkatársaiból álló együttes olyan korábbi kiváló nagypályás labdarúgókkal egészül ki, mint Horváth Ferenc, Lőw Zsolt és Tóth Iván. Szijjártó az m1 Ma reggel című műsorában csütörtökön elmondta, amíg a szezon elején külön volt az amatőrök és a profik sora, addig a szezon hajrájában már egyszerre pályán lehetett profi és amatőr. Amint fogalmazott: "mi amatőrök, talán már nem jelentünk számukra akkora visszahúzó erőt". Szerinte ez a csapat edzőjének, Fehér Zsoltnak az egyik legnagyobb érdeme.

Szijjártó Péter a Kinizsi játékosa és Szedlák Zoltán küzd a labdáért
Dunakeszi, 2012. május 11. A miniszterelnök szóvivője, Szijjártó Péter (b), a Kinizsi játékosa és Szedlák Zoltán küzd a labdáért a futsal NBII utolsó, 30. fordulójában játszott Dunakeszi Kinizsi - BNM-Törökszentmiklós mérkőzésen, a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumban. Második helyen végzett a főleg a Miniszterelnökség munkatársaiból álló Dunakeszi Kinizsi az NB II Keleti csoportjában, így osztályozót játszhat az NB I-es tagságért. MTI Fotó: Kovács Tamá

Szijjártó azt is elárulta, hogy a bajnokság elején fogadott Horváth Ferenccel, hogy nem fog tíz gólnál többet szerezni a bajnokságban, de végül 12-ig jutott, így egy spagettivel tartozik a 32-szeres válogatott támadónak, aki 55 találattal zárta a sorozatot.

Horváth szintén azt emelte ki, hogy jól működő csapat a Kinizsi. Az edzéseken a pályán nem foglalkoznak azzal, hogy ki kicsoda, keményebb ütközések is előfordulhatnak, de ez a feltétele annak, hogy egységessé váljon a gárda, s mindenki fejlődjön. Azt egyelőre még nem tudni, hogy ki ellen játszik osztályozót az együttes, de Horváth szavai szerint minden csapat ellen győzni szeretnének, így nem lesz ez másként az élvonalért sorra kerülő párharcban sem.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.