Szijjártó: Meg vannak szorulva a szocialisták, ha fideszest választanak

A Fidesz elnöki stábjának igazgatója a megszorító intézkedéseket ostorozta, szerinte fogyasztásösztönzésre volna szükség. Andrási Miklós Fidesz-alapító MÁV-vezérré való kinevezéséhez is volt egy rossz szava.

A szerdán hatályba lépő újabb adó- és áremelésekkel az emberek megkapták az MSZP nyári csomagját, amely egy átlagos családnak havi tízezer forintos pluszkiadást jelent - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője szerdán Budapesten. Ez ismét egy brutális megszorító csomag, amelyet - a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött szerződés alapján - ősszel egy újabb fog követni - mondta sajtótájékoztatóján a politikus, aki szerint a havi tízezer forint pluszkiadás a gáz- és a villanyszámla növekedéséből, az élelmiszer- és az üzemanyagárak emelkedéséből, va-lamint a tömegközlekedés drágulásából adódik.

Szijjártó Péter szerint ezek az intézkedések teljesen értelmetlenek és feleslegesek, ez a csomag visszafogja a fo-gyasztást, a fogyasztás visszaesése pedig a gazdaság visszaeséséhez vezet. Hozzátette, hogy a magyar kormányon kí-vül minden európai kormány a fogyasztás ösztönzésére koncentrál.

Közölte: az IMF-szerződésből kiderül, hogy a kormány olyan brutális megszorító intézkedések végrehajtását vállalta, amelyek majd ősszel lépnek életbe. Példaként említette, hogy a MÁV-tól elvesznek körülbelül 40 milliárd forintot, amellyel újabb vonalbezárások és járatritkítások járnak majd együtt. „Ez végső soron a vidéken élő emberek most sem könnyű helyzetének további nehezedését fogja okozni" - vélekedett az ellenzéki politikus.

Hozzátette, hogy várhatóan az önkormányzati rendszert is brutális megszorítások érik majd.

Azzal összefüggésben, hogy szerdán Hónig Péter közlekedési miniszter Andrási Miklóst, a Fidesz egykori alapító tagját, a júniusi európai parlamenti (EP) választáson a Fidesz-KDNP listájának 46. helyén szereplő jelöltet, a Grid Zrt. igazgatóját nevezte ki a MÁV Zrt. igazgatósága elnökének, későbbiekben pedig elnök-vezérigazgatójának, Szijjártó Péter közölte: Andrási Miklós munkájáról akkor tudják majd kialakítani véleményüket, ha látják, hogy az mennyiben van összhangban, illetve ellentétben a Fidesz MÁV-val kapcsolatos álláspontjával.

Ezen álláspont szerint a nemzeti stratégiai vagyont nem szabad eladni, így a MÁV esetében is bármelyik szegmens privatizációja ellentétes a nemzeti érdekkel. A Fidesz ellenzi továbbá a vonalbezárásokat és a járatritkításokat, meg-szüntetéseket - mondta.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: - Elég rendesen meg vannak szorulva a szocialisták, ha már a Fidesz EP-listájáról válogatnak maguknak.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.