Szijjártó: halasztott döntés a devizahitelesek ügyében

A Fidesz-KDNP frakciószövetség jövő heti, háromnapos, kihelyezett frakcióülésén konkrét döntéseket hoz a devizahitelesek védelme érdekében, amelyeket a kormány és a parlamenti többség meg is fog valósítani - jelentette ki pénteken újságírók előtt Szijjártó Péter.

A miniszterelnök szóvivője elmondta: ha a frakciók olyan döntéseket hoznak, amelyekhez törvényeket kell alkotni, akkor a kétharmados parlamenti többség ezt szeptember végére meg fogja tenni.     

Szijjártó Péter nem árult el konkrét lépéseket az esetleges új intézkedések közül, de leszögezte: minden megoldás csak az állam, a bankok és az emberek közös szerepvállalásával jöhet létre.     

A miniszterelnök szóvivője emlékeztetett rá, hogy az államnak is van felelőssége a devizahitelezések kapcsán, hiszen "amikor a devizahitelezés elszaladt, akkor a kormány és a PSZÁF nem tudott hatékonyan fellépni és az embereket hatékonyan figyelmeztetni a devizahitelezés kockázataira." Hozzátette: ugyanakkor a "bankok akciói és szándéka nélkül sem tudott volna elharapózni a devizahitelezés."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.