Egy éve még tagadta a közmédiumok összevonását a Fidesz

Én úgy látom, hogy néhány médium hirdetett egy versenyt maguk között, és ennek a versenynek a célkitűzése valahogy úgy szólhat, hogy ki tud nagyobb hülyeséget írni a Fideszről - mondta Szijjártó Péter 2010 január 8-án az Index akkori írására reagálva, amiben az állt, hogy a Fidesz kormányra jutva a közmédiumok összevonását tervezi.

A Fidesz-álláspont gyors megváltozásának szemléltetésére álljon itt az MTI teljes, január 8-án kiadott híre:

Még hasonló anyag sem került a Fidesz-testületek elé
    
A Fidesz egyetlenegy illetékes döntéshozó testülete elé sem került "még csak hasonló anyag vagy terv sem", mint amiről az a sajtóhír szólt, mely szerint a Fidesz kormányon megszüntetné a Magyar Távirati Irodát, valamint összevonná a Magyar Televíziót, a Duna Televíziót és a Magyar Rádiót - jelentette ki Szijjártó Péter pénteken.

A Fidesz elnöki stábjának vezetője a párt elnökségi ülésének szünetében tartott siófoki sajtótájékoztatón az MTI azon kérdésére, hogy milyen tervei vannak a Fidesznek a közmédiumokkal, illetve milyen jövőt szán a párt az MTI-nek, úgy reagált: "az elmúlt napokban megjelent hírek kapcsán én úgy látom, hogy néhány médium hirdetett egy versenyt maguk között, és ennek a versenynek a célkitűzése valahogy úgy szólhat, hogy ki tud nagyobb hülyeséget írni a Fideszről".

Közölte: a Fidesz egyetlenegy döntéshozó testülete sem hozott döntést az érintett kérdéskörben, és a Fidesz egyetlenegy illetékes döntéshozó testülete elé sem került még csak hasonló anyag vagy terv sem, mint amiről szó van.

Arra a felvetésre, hogy van-e olyan terv, miszerint a Magyar Televíziót, a Duna Televíziót és a Magyar Rádiót kormányon összevonná a Fidesz, Szijjártó Péter azt mondta: az előbbi válaszát az egész kérdéskörre értette.

Az Index hírportálon csütörtökön megjelent cikk szerint a Fidesz egyetlen közszolgálati műsorszolgáltató szervezetet hozna létre a Magyar Televízióból, a Duna Televízióból és a Magyar Rádióból, az MTI-t pedig megszüntetné. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője ez utóbbit még aznap cáfolta.

A hír még mindig olvasható a Fidesz.hu-n >>>.

Pedig az a "néhány médium", amelyiknek csak az a célja, hogy nagyobb hülyeséget írjon a Fideszről, már januárban igen pontosan megírta azt, ami most megtörtént. Így például a Nol is >>>.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.