Szijjártó: Orbán unokaöccse nyílt közbeszerzéssel lett izmiri kirendeltségvezető

Lévai Anikó testvérének fia vezetői posztot kapott a Magyar Nemzeti Kereskedőházban. A miniszterelnöki unokaöcs, Szeghalmi Balázs az izmiri kirendeltség élére került.

A kirendeltségnek egy török üzletember a tulajdonosa. Adnan Polat Orbán Viktor jó barátja, 1 milliárd forintot kap a kereskedőházak üzemeltetéséért. Az ő külvárosi irodaházába költözött az isztambuli magyar konzulátus, és az ő üzlettársa áttételesen a kastélyfelújításban Tiborcz Istvánnak is.

Hogyan került a magyar miniszterelnök unokaöccse a Magyar Nemzeti Kereskedőház izmiri kirendeltségének élére - tudakolta Mesterházy Attila szocialista politikus a külügyminisztertől. A Hvg.hu által közölt válaszból sok minden nem derült ki.

A kereskedőházakért felelős Szijjártó Péter külügyminiszter azt írta, "a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) szerződött partnereinek alkalmazottait, mint minden más esetben, így az izmiri iroda esetében is az MNKH Zrt. által lefolytatott nyílt közbeszerzési eljárás nyertese alkalmazza." A miniszter szerint az alkalmazottak az MNKH Zrt.-vel nem állnak közvetlen jogviszonyban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.