Szijjártó nyakig van az adósságban, de tud hova nyúlni

A külgazdasági és külügyminiszter havi 1 101 900 forintot keres, természetesen családi kölcsön kellett ahhoz, hogy tavaly megvásárolja élete első 167 milliós házát Dunakeszin, ahol  egyébként eddig egy társasházi lakásban élt családjával.
Az új „kégli", amelynek megvásárlásáról maga a miniszter is ellentmondásosan számolt be az ügy kipattanásakor, 1586 négyzetméteren fekszik, a lakótér a házban 334, a pince 249, a terasz 65 négyzetméteres, a fürdőmedence 61 négyzetméter. A miniszter felerészben bírja, tavaly május 9-én vette.
Fotó: Kurucz Árpád / Népszabadság

Szijjártó a szerény fizetés mellett ehhez 80 millió forint saját megtakarítást jelzett fél éve. És egy csomó szülői ajándékot, kölcsönt. A házvásárlás megterhelő lehetett, mert most vagyonnyilatkozatában a szülőkkel szembeni tartozást is feltüntette (45 millió forint). Ami azt jelenti, Szijjártóéknál tudják, mibe kerül nyolc kalács.

Ha visszafizetési probléma lenne a jövőben, szerencsére van hová nyúlni, van másik dunakeszi lakóház is a miniszter nevén, meg győri, meg balatonedericsi zártkert, üdülő, gyep, rét, szántó (összesen hat ingatlan fölött rendelkezik). Nagy értékű műtárgyai nincsenek, biztosítási eszközalapja csökkent (4 millióval), számláján jószerével csak a havi fizetése van.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.