Szijjártó: A horvát kormányfő „frusztrált”

Zoran Milanovic nyilatkozatára reagálva a magyar külügyminiszter közölte szombaton az MTI-vel, hogy a kormányfő a közelgő választások miatt frusztrált. Milanovic többek közt arról beszélt: Hernádi Zsolt ellen nem azért adtak ki elfogatóparancsot, mert magyarul beszél, hanem mert a gyanú szerint bűncselekményt követett el.
A külgazdasági és külügyminiszter szerint a horvát választási kampány feszültsége egyre fokozódik, és ez egyre inkább frusztrálttá teszi a horvát miniszterelnököt. Szijjártó Péter ezt a horvát kormányfő, Zoran Milanovic nyilatkozatára reagálva közölte szombaton az MTI-vel.
 
Zoran Milanovic szombaton arra reagálva, hogy Magyarország pénteken éjfélkor lezárta a magyar-horvát zöld határt, azt mondta: az e heti EU-csúcson nyíltan megkérdezte Németországot, Ausztriát és Svédországot, építsen-e Horvátország is falat a határán, és kifejezte a készségét is erre, de azt mondták, ne tegyék. "Elmondtam már, és most megismétlem, a kerítésépítés volna a legeslegutolsó megoldás" - jelentette ki Zágrábban újságíróknak nyilatkozva.
 
A miniszterelnök az INA horvát olajipari vállalatról is beszélt, amelynek a Mol Nyrt. az irányítási jogokat birtokló legnagyobb részvényese. Utalt arra, hogy korábban kérte Magyarországtól, szolgáltassa ki Hernádi Zsoltot, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatóját, aki rajta van az Interpol körözési listáján. "Nem azért adtak ki ellene elfogatóparancsot, mert magyarul beszél, hanem azért, mert megalapozott a gyanú, hogy az Európai Unió egyik tagországában, nevezetesen Horvátországban bűncselekményt követett el" - hangsúlyozta, majd hozzátette: (Hernádi) nagyon jóban van a magyar miniszterelnökkel, Orbán Viktorral.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.