Szijjártó közel havi 14 millióért kap tanácsokat

Tavaly óta többen és drágábban dolgoznak a külügyminiszter keze alatt.

A minisztériumok politikai tanácsadásra kifizetett összegeiről a 444.hu kért ki részleteket közérdekű adatigényléssel. Korábban szintén a portál írta meg, hogy a kormány tagjai összesen 95 milliót költenek hasonló célokra.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kapcsán Demeter Mária szocialista képviselő tavaly ilyenkor már rákérdezett erre, így, bár a többi minisztériumot is sorra veszik, ebben az esetben van tájékozódási pont.

A 2014-es évben még csupán havi 5 milliót költött Szijjártó Péter minisztériuma az alkalmazásában lévő kilenc tanácsadó munkájának honorálására, 2015-ben azonban már tizennyolcan munkálkodtak ugyanezen 13,8 millió forintért havonta. 

A Miniszteri Kabinetben például öt helyett már tizenketten dolgoznak, de olyanok is akadnak, akik több pozícióban is helytállnak a külügyben, mint Czifra Gabriella, aki a tanácsadás mellett kabinetfőnök-helyettes is. 

Szijjártó azonban még mindig nem éri el Lázár János szintjét, akinek csak személyes tanácsadóból tizennyolc áll a rendelkezésére, míg minisztériuma 45 embernek ad ilyen munkát.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.