Szigorúbban ellenőrzik a temesvári parkolóbérletek szegedi használatát

Júliustól csak regisztrációs díj megfizetése után használhatók a temesvári parkolóbérletek magyar rendszámú gépkocsikon Szegeden - tájékoztatta a csongrádi megyeszékhely fizetőparkoló-rendszerét működtető Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT).

A szegedi és a temesvári önkormányzat a testvérvárosi kapcsolatainak bővítése érdekében még 2007-ben állapodott meg a parkolási együttműködésről. Ennek értelmében kölcsönösen elfogadják a másik településen megváltott parkolószelvényeket és -bérleteket.

Az SZKT-nak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Szegeden az elmúlt hetekben egyre több magyar rendszámú gépjármű parkolt a temesvári szolgáltató által kiállított bérlettel. A két önkormányzat megállapodása értelmében azonban a temesvári bérlet csak román rendszámú járművekkel használható Szegeden.

A közlemény szerint a június 30-ig a Temesváron kiállított parkolóbérlettel Szegeden parkoló magyar rendszámú autók tulajdonosait figyelmeztetik, utána a szelvények csak - a két, azonos időszakra szóló bérlet vételára közötti különbséggel megegyező összegű - regisztrációs díj megfizetése után lesznek érvényesek Szegeden.   

A parkolótársaságok honlapjai szerint az éves kombinált - az egész városra érvényes - parkolóbérlet ára Szegeden magánszemélyeknek 115.500, a napi parkolószelvény pedig 1415 forint.  Temesváron az éves bérlet 619,65 lejbe (mintegy 39.500 forintba), a napijegy pedig 9 lejbe (mintegy 570 forintba) kerül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.