Szijjártóék azon gondolkodnak, hogyan ne csaljunk

Csökkenhet a táppénz összege, és a táppénzcsalásért szigorúbb büntetés is járhat - ezek is szerepelnek a kormány tervei között. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője beszélt csütörtökön arról, hogy a Büntető törvénykönyv szigorítását fontolgatja a kormány azért, hogy ne legyenek táppénzcsalók - adta hírül az RTL-KLub híradója.

„Gondolkodunk azon, hogy a Büntetőtörvénykönyv milyen módon történő módosítása visz közelebb ahhoz hogy a táppénzzel a továbbiakban ne csaljunk" - mondta el Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő a kereskedelmi televiziónak adott nyilatkozatában.

A részletekről ő nem, de a miniszterelnök helyettes az ATV-ben beszélt szerda este. Navracsics Tibor szerint elképzelhető a táppénz összegének csökkentése is. 2012-ben csaknem 200 milliárd forintot spórolna a költségvetés a foglalkoztatási területen, amelybe a táppénz összegének mérséklését is beleszámították. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak és a Nemzetgazdasági Minisztériumnak egy hónapja van arra, hogy átvizsgálja a jelenlegi juttatási rendszert.

2009-ben több mint 79 milliárd forintjába került a táppénz kifizetése, míg 2006-ban ez 99,9 milliárd forint volt. Vagyis egyre kevesebb a táppénzre költött összeg. Az egészségbiztosítási pénztár szóvivője szerint azért , mert az elmúlt években szigorodtak a szabályok. Azt mondja, az ellenőrzéseken nem tapasztalnak tömeges csalást a táppénzrendszerben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.