Szigetvári Viktor: hazugságkampány közpénzből?

A békemenetesek szerint Bajnai Gordon kormánya felelős mindazért, ami ma Magyarországon rossz, de ez hazugság – írja közleményében Szigetvári Viktor, a Haza és Haladás Egyesület alelnöke.

Az interneten megjelent videó szerint a békemenetesek nem felejtik el, kik tették tönkre az országot. Azt állítják, hogy Bajnai Gordon válságkezelő kormánya felelős mindazért, ami ma Magyarországon rossz. Ez pedig hazugság. A videóban tételesen cáfolható valótlanságok szerepelnek, hazug összefüggésben, rossz szándékkal. A hazugság azonban nem válik igazsággá attól, hogy közpénzből sokszorosítják – írja Szigetvári Viktor, a Haza és Haladás Egyesület alelnöke az Együtt 2014 honlapján ma közzétett írásában. 

Mint írja, újabb állomásához érkezett a Civil Összefogás Fórum (CÖF) „emlékeztető” (értsd: lejárató) kampánya. A Békemenetek szervezéséről elhíresült „civil” szervezet az óriásplakátok és a BKV felületei után ezúttal más csatornát választott hamis vádjai terjesztésére: videofilmet készített a hazugságokból. A lejárató reklámfilm azonban nem nyújt többet, mint az országszerte kiragasztott plakátok. A vádakat alátámasztó tény ebben sincs több, legföljebb képkocka. A békemenetesek gyűlöletkampányát vélhetően pénzelő Fidesz-oligarchák ezzel az eredménnyel nemigen lehetnek elégedettek: több mint 100 millió forintból futhatta volna néhány tényre is.

Szigetvári szerint az igazság az, hogy Bajnai Gordon kormánya megállította a GDP-arányos államadósság növekedését, miközben az szja-csökkentésnek köszönhetően a munkavállalók 90 százalékának nőtt a jövedelme, míg Orbán Viktor második kormánya egymillió új munkahelyet ígért, ezzel szemben ugyanennyit sodort veszélybe, a munkanélküliség pedig csupán adminisztratív módon csökkent.

A közlemény így zárul: "kíváncsiak vagyunk arra, hogyan finanszírozza a CÖF ezt a hazugságkampányt. Ha valóban magánadományokból fizetik, akkor azt nyilvánvalóan képesek átlátható módon bebizonyítani. Ha viszont ezt nem teszik meg, kénytelenek vagyunk azt feltételezni, hogy a Fidesz mögött álló oligarchák az adófizetők forintjaiból finanszíroznak egy hazugságokra épülő kampányt".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.