Szigetvári: Debrecen megrekedt, Kósának mennie kell

Bemutatták azokat a jelölteket, akik Hajdú-Bihar megye hat választókerületében képviselik az MSZP-t, az Együtt-PM-et és a DK-t a parlamenti választáson. Szigetvári Viktor, az Együtt-2014 társelnöke azt mondta: Debrecenben véget vetnek a Kósa Lajos által megvalósított hűbéri alárendeltségnek. A Fidesz válaszképpen hétszer leírta Gyurcsány nevét.

A balközép pártjai ma sajtótájékoztatón mutatták be azokat a jelölteket, akik az ellenzéki összefogás jegyében indulnak az április hatodikai parlamenti választáson Hajdú-Bihar megye hat választókerületében. A rendezvényen Szigetvári Viktor, az Együtt-2014 társelnöke azt mondta: a parlamenti választás népszavazásnak tekinthető Debrecenben is, a választóknak ugyanis nemcsak arról kell szavazniuk, hogy a cívisvárosból kit szeretnének a Parlamentbe küldeni, hanem arról is, hogy véget vetnek-e a Kósa Lajos polgármester által fémjelzett korszaknak.

Szigetvári úgy fogalmazott: baloldali politikus létére egy időben elismerte Kósa Lajos városfejlesztői tevékenységét, de mára a megyeszékhely megrekedt, a fejlődés megállt, az elvándorlás ugyanakkor megindult. A politikus azt mondta: a munkát kereső debreceni fiatalok Londonig meg sem állnak, és ha mindössze ennyi Kósa Lajos sikere, akkor ez nem túl nagy dicsőség. Szigetvári Viktor hozzátette: a választás népszavazás lesz abban a tekintetben is, hogy véget kell vetni a Kósa Lajos által megvalósított hűbéri alárendeltségnek.

Újságírói kérdésre válaszolva kijelentette: ha kormányra kerülnek, eltörlik az igazságtalan egykulcsos adórendszert, a kisebb keresetűek javára átdolgozzák a családi adókedvezményt, és újra bevezetik az adójóváírást. Hozzátette: kétkulcsos adórendszert szeretnének, de ennek felső kulcsáról még nem született megállapodás a balközép ellenzék pártjai között.

A sajtótájékoztatón részt vett Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, aki közölte: mind a hat hajdú-bihari választókerületben győzelemre készülnek, egyik körzetet sem adják föl, ugyanis a négy éve kormányzó erők kifosztják az országot, s csak kevesen vannak azok, akik Orbán Viktor rendszerének haszonélvezői.

A rendezvényen elhangzott, hogy az egyes számú debreceni választókerületben Kósa Lajos fideszes polgármester kihívója Szegedi István gyermekorvos lesz, akit Szigetvári Viktor mutatott be. A szintén debreceni 2-es választókerületben Rónai György orvos, míg az ugyancsak debreceni 3-as körzetben Pallás György pedagógus, volt iskolaigazgató indul a voksokért, őket Gúr Nándor, az MSZP alelnöke jellemezte.

A 4-es számú, berettyóújfalui központú választókerületben a Demokratikus Koalíció jelöltje, Varju László pártigazgató száll ringbe, őt Varga Zoltán debreceni önkormányzai képviselő mutatta be. Az ötös számú, hajdúszoboszlói válaaztókerületben Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országos elnökségi tagja indul, míg a hajdúböszörményi hatos válaaztókerületben a balközép ellenzék jelöltje Kathiné Juhász Ildikó volt hajdúböszörményi polgármester lesz. E két utóbbi jelöltet Gúr Nándor, az MSZP alelnöke ajánlotta a sajtó figyelmébe.

Pósán László válaszképpen hétszer leírta Gyurcsány nevét

Egy újabb Gyurcsány-korszak csak újabb megszorításokat ajánl a Hajdú-Bihar megyei családoknak is. Ahogyan az országban, úgy a megyében is újra összeállt Gyurcsány Ferenc vezetésével a régi MSZP. A Gyurcsány-koalíció ma Debrecenbe látogató képviselőinek azt üzenjük, hogy a Hajdú-Bihar megyei családok nem kérnek a megszorításokból - írja az ellenzéki sajtótájékoztatóra reagálva Pósán László parlamenti képviselő, a Fidesz debreceni elnöke.

Megfogalmazása szerint újra együtt vannak azok, akik egyszer már együtt tönkretették az országot és a családokat, itt Hajdú-Bihar megyében is. Ha tehetnék, újra megszorításokkal sújtanák az itt élő családokat is. A Gyurcsány-koalíció eltörölné a rezsicsökkentést, a családi adókedvezményt, a kisgyermekes édesanyáktól egy tollvonással elvenné a gyed-extrát, csökkentené a minimálbért és brutális adóemeléssel sújtaná a munkavállalókat.

Pósán szerint Gyurcsány Ferenc múlt héten többször is egyértelművé tette nyilatkozataiban, hogy most is megszorításokra készülnek. A Gyurcsány-koalíció az égvilágon semmit sem változott, a kormányzást továbbra sem tudják megszorítások nélkül elképzelni. Vissza akarnak térni a Gyurcsány-korszak gazdaságpolitikájához, amikor szó sem volt kölcsönös teherviselésről. Mindig minden terhet a magyar családok cipeltek a vállukon. Az előző Gyurcsány-korszak a sorozatos megszorításokról szólt, ezt a Hajdú-Bihar megyei családok is bőrükön érezhették már. Azt mondták, nem lesz gázáremelés, aztán 15-ször emelték a rezsit.

A Fidesz debreceni elnöke szerint elérték, hogy 2010-re már a magyarok fizették Európa legmagasabb gázárát és 2. legmagasabb áramárát. Megduplázták a munkanélküliséget, több mint negyedmillió embert tettek munkanélkülivé, és elvettek az emberektől egyhavi munkabért. A gyermeket nevelőket is szünet nélkül megszorításokkal sújtották, eltörölték a gyerekek után járó adókedvezményt, meg akarták adóztatni a családi pótlékot, és elvettek egyévnyi gyest. Nem kímélték a nyugdíjasokat sem, elvettek egyhavi nyugdíjat, és bevezették a vizitdíjat – zárul Pósán közleménye, amelyben hétszer olvasható Gyurcsány Ferenc neve.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.