Elvándorlás, válság, elszegényedés: Szigetvári szerint ez lesz a megszorítások után

Az ország minden városát és minden települését érinteni fogja az a költségvetési megszorítás, amelyről a Fidesz egyik prominense, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter "szólta el magát" a minap - hangoztatta szombathelyi sajtótájékoztatóján Szigetvári Viktor, az Együtt-PM szövetség társelnöke.

Egy 1700 milliárd forintos megszorítást három év alatt sem lehet pusztán növekedéssel kihozni a gazdaságból, annak negatív hatásait a vidéken élő emberek is meg fogják érezni - mondta.

A politikus kijelentette: a tervezett megszorítás jelzi, hogy Orbán Viktor "a nyugattól elzárkózó, a működőtőke-beáramlást lelassító, megszüntető, új munkahelyeket nem teremtő, növekedésellenes" gazdaságpolitikája kudarcot vallott. Ha a gazdaságra egy ilyen fokú megszorítást ráerőltetnek, abból újabb növekedési válság lesz, még mélyebb elszegényedés, még több elvándorlás lesz az eredménye - tette hozzá.

A Fidesz politikusainak országosan és helyben is színt kellene vallaniuk arról, mit tudnak a tervezett megszorító lépésekről, az állampolgároknak ugyanis jogukban áll ismerni ezeket a szándékokat, amikor a szavazóurnákhoz járulnak - jelentette ki.

Szigetvári Viktor a sajtótájékoztatón azt mondta, Ipkovich György, a baloldal polgármesterjelöltje személyében garanciát lát arra, hogy Szombathely ismét békében, botrányoktól mentesen gyarapodjon.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.