Szigethalom: kicsi volt a WC, elszabadultak az indulatok

A szigethalmi késelés egyik feltételezett elkövetőjét négy óra alatt kapták el, de nagy valószínűség szerint nem ő szúrt egyedül. A másik késelőt egyelőre nem tudták azonosítani.

A szigethalmi Zsigmond sörözőben két társaság búcsúztatta az óévet szilveszter éjjelén, együtt úgy negyven-egynéhányan lehettek. Egy részük a földszinten, a többiek az emeleten. Szemtanúk elmondása szerint, bár két külön társaságról volt szó, a lentiek közül ismerték néhányan a fenti társaság pár tagját és fordítva, ám hajnali fél kettőig még csak hangos szó sem hangzott el köztük. Aztán elszabadult a pokol. A lentiek rossz néven vették, hogy a fentiek túlságosan hosszú ideig használják a söröző WC-jét.

Még tisztázásra vár, hogy pontosan ki kezdte a balhét. Ami tény: a lentiek egyszer csak megelégelték a várakozást, és betörtek a WC előterébe, azonban az ott várakozók kidobták őket. Ebből pedig verekedés lett. Előkerültek a kések.

B. Roland Gergő és S. Gergő súlyos, életveszélyes szúrt sérüléseket szenvedett, őket a mentők azonnal elvitték. Közben a sörözőben szórakozók közel fele elszivárgott, köztük feltehetőleg az egyik késelő is. A rendőröknek azonban ennek ellenére sikerült mindenkit azonosítani, aki az éjszaka során ott szórakozott, és tanúként valamennyiüket ki is hallgatták.

Most már csak az a kérdés, hogy az ügyben emberölés kísérletének gyanújával letartóztatott fiatalkorú J. Jánoson kívül – őt reggel pár perccel fél hét előtt állították elő a nyomozók, tehát alig négy órával a késelés után – még ki szúrt.

A nyomozás adatai szerint az teljességgel kizárható, hogy valaki az utcáról besétált, s a WC-ben, illetve annak az előterében zajló verekedésbe beavatkozott volna egy késszúrás erejéig. Azonban a nyomok és a vallomások alapján az sem tűnik valószínűnek, hogy J. János egymaga sebesítette volna meg mindkét sértettet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.