Szétszakadt az MSZP-Együtt frakciója Nyíregyházán

Az Együtt szakít az MSZP-vel a nyíregyházi közgyűlésben. Az eddig is feszült kapcsolatnak az vetett véget, hogy az MSZP nem tiltakozott a fideszes frakcióvezető díszpolgári címe ellen. Szabolcsban időközben díszpolgár lett egy másik fideszes is, méghozzá azon a településen, ahol a saját felesége a polgármester.

– Az Együtt nyíregyházi képviselője a jövőben nem kíván közös frakcióban dolgozni az MSZP képviselőivel. Az Együtt számára mindenféle együttműködés elfogadhatatlan a helyi Fidesz-vezetés politikájával – közölte Lövei Csaba önkormányzati képviselő, az ellenzéki párt választókerületi elnöke.

Döntése egyúttal azt jelenti, hogy az MSZP és az Együtt frakciója megszűnik a szabolcsi megyeszékhelyen. Lövei szerint nyilvánvalóvá vált, hogy helyi politikai kérdésekben az MSZP és az Együtt képviselői eltérően vélekednek, más értékrend alapján alakítják ki álláspontjukat, ítélik meg az egyes helyi kérdéseket. A városvezetést és a városi cégeket érintő, részben már bíróságon, részben nyomozati szakban lévő korrupciógyanús ügyekben, azok kezelésében az MSZP képviselői nem osztották az Együtt kemény álláspontját, interpelláció szavazásánál nem támogatták képviselőtársukat, sőt legutóbb igen szavazattal, illetve távolmaradással a Fidesz nyíregyházi frakcióvezetőjének díszpolgárrá választását is segítették.

Lövei kijelentette: a kialakult helyzet a városi közgyűlésben lehetetlenné teszi a további közös munkát. A nyíregyházi MSZP-s önkormányzati képviselők hozzáállása nem fér össze az Együtt politikájával. Hozzátette: az Együtt célja Nyíregyházán is a Fidesz-hatalom felszámolása, ebben kész minden előremutató, hiteles és célszerű együttműködésre, de ezt csak hiteles és kemény politikával lehet elérni. Mint mondta, az Együtt ezt teszi Nyíregyházán is, és ezért egészen addig, amíg a helyi MSZP-s önkormányzati képviselők önként vagy az MSZP szervezet nyomására nem változtatnak politikájukon és hozzáállásukon, addig nincs együttműködés az ottani MSZP-s képviselőkkel.

A fideszes vezetésű Nyíregyháza díszpolgárává választott fideszes frakcióvezető Adorján Gusztáv, a Jósa András Kórház főigazgatója, akinek a kitüntetésével kapcsolatban Lövei úgy véli: nem személyes, hanem elvi okok miatt szavazott Adorján díszpolgári címe ellen, mert egy hivatalban lévő politikusnak nem szabad kitüntető címet kapnia egy olyan testülettől, amelynek ő maga is tagja. 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a napokban egy másik fideszes politikus is díszpolgár lett, aminek az a pikantériéja, hogy az adott településen a felesége a polgármester. Simon Miklós parlamenti képviselőről van szó, aki a hivatalos indoklás szerint "Nyírbogát Nagyközség lakossága érdekében több éven keresztül végzett kiemelkedő tevékenységéért" vehette át a díszpolgári címet. Simon korábban több cikluson  keresztül vezette Nyírbogátot, amelynek polgármestere 2014 ősze óta Simonné Rizsák Ildikó. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.