Szétlopják az egykori határállomásokat

Szétlopják a schengeni csatlakozás után feleslegessé vált határállomásokat; a rajkai kishatáron a legrosszabb a helyzet. Amíg a vám- és pénzügyőrség és a nemzeti vagyonkezelő között húzódik az átadás-átvétel, az egykori határállomások a senki földjévé váltak.

Szétlopják a schengeni csatlakozás után feleslegessé vált határállomásokat - írta  keddi számában a Kisalföld. A lap közlése szerint a rajkai kishatáron a legrosszabb a helyzet Győr-Moson-Sopron megyében. Az épületben betörték az  ablaküvegeket, kitépték a falból a vezetékeket, leszabdalták a  rolókat. Az egykori fogdahelyiségből még a rácsot is lelopták. Az  átkelő rendkívül balesetveszélyes, ugyanis az összes csatornafedél  eltűnt. Helyükre furnérlemezeket, ajtókat tettek, nehogy az arra  tévedők az aknákba essenek.

Elkezdődtek a rongálások a vámosszabadi határátkelőnél is. A  járólapokat néhány helyen már felszedték, de az épületbe még nem  törtek be, nem fosztogattak. A Duna-híd lábánál lévő régebbi  határépületből azonban már minden mozdíthatót elvittek.

A Kisalföld kitért arra: tavaly októberben született megegyezés  arról, hogy a vám- és pénzügyőrségtől átveszi az ingatlanokat a  nemzeti vagyonkezelő. A megállapodás úgy szólt, hogy a tulajdonosi  felelősség (például az őrzés-védés) attól a pillanattól vonatkozik  csak a vagyonkezelőre, amikor a birtokátvétel is megtörténik -  nyilatkozta a lapnak Száraz Gábor, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő  Zrt. szóvivője.

Az átadás-átvétel határideje január vége, de már most biztosnak  látszik, hogy ezt nem tudják a felek tartani. Mindez tehát azt  jelenti, hogy a vám- és pénzügyőrség már, a vagyonkezelő pedig még nem tekinti magáénak a határátkelőket - írta a Kisalföld.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.