Most akkor sért jogokat az MSZP vagy nem?

Szabályszerűen jártak el, amikor az MSZP Magyarország ma címmel bemutatott filmjében felhasználták az egyik kereskedelmi csatorna híradójának részleteit – véli a párt szóvivője. Az RTL Klub tiltakozik.

Az RTL Klub szerzői jogsértés miatt tiltakozott az MSZP-nél, mert a párt a vasárnap bemutatott kampányfilmjéhez engedély nélkül használta fel a televízió híradójának felvételeit.


Török Zsolt, az MSZP szóvivője az M1 Ma reggel című műsorában azt mondta: álláspontjuk szerint a közösségi viodeomegosztó portálon bárki szabadon felhasználhatja a felvételeket, ha megjelöli a forrását, és ennek ők eleget tettek, mert, mint fogalmazott, egyértelműen és jól látszik, hogy a filmhez használt képanyagok mely televízióktól származnak (az ATV felvételeit is felhasználták).

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke vasárnap mutatta be azt a húszperces kisfilmet, amely a szocialista párt kampányának része, és amely az MSZP véleményét tükrözi az ország állapotáról és az Orbán-kormány hároméves tevékenységéről.

A film bemutatása után az RTL Klub szerzői jogsértés miatt levélben fordult az MSZP-hez, mert állításuk szerint a párt engedély nélkül használt fel részleteket a kereskedelmi csatorna híradójából.


"Az RTL Klub sem korábban, sem a jövőben nem ad segítséget, és biztosít alapanyagot vágott vagy nyers formában politikai pártok kampányfilmjeinek elkészítéséhez" – szögezték le, egyben azt kérve az MSZP-től, az RTL Híradóból származó részleteket ne használja a jövőben, és a bármely videomegosztó portálon közzétett filmet a szerzői jogi szabályok szerint módosítsa.


Később tiltakozott a Terrorelhárítási Központ is, mert a kampányfilmhez a police.hu oldalon megjelent felvételeket is felhasználtak, melyek "az emberek hiteles tájékoztatása érdekében készülnek, és nem politikai célokat szolgálnak".

Tiltakozik Puskás Ferenc nevének kampánycélú felhasználása ellen az egykori labdarúgó özvegye, s egyúttal azt kérte, aki teheti, ítélje el és közösítse ki azokat, akik ilyen gátlástalan politikai eszközökkel élnek.


„Magyarország mindig is a tehetséges és szabadságszerető emberek otthona volt” - ez a mondat hangzott el akkor, amikor Puskás Ferenc fotóját mutatja be az MSZP kisfilmje – hangsúlyozzák szocialista források. Magyarország és a világ egyik legismertebb sportlegendájáról kizárólag pozitív minősítést fogalmaz meg a film – vélik –, amire jobboldali és baloldali egyaránt büszke lehet.

Az MSZP álláspontja, hogy a Fidesz szemmel láthatólag megijedt. Támadásba lendült, mert nehezen tűri a kritikát, márpedig demokratikus országban ezzel számolni kell. Ráeszmélt a veszélyre: számolnia kell a szocialistákkal. Ezért akarják befolyásuk alá vonni és ezzel együtt megfélemlíteni az embereket - fogalmaznak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.