„Szervilis és hazug szervezet” – Ángyán otthagyja a Professzorok Batthyány Körét

Ángyán József kilépett a Professzorok Batthyány Köréből.
A Fideszből korábban távozott, egykori vidékfejlesztési államtitkár szervilisnek, önzőnek és hazugnak nevezte a szervezet állásfoglalását, amely a kvótanépszavazáson a kormány nem szavazata mellett foglal állást.

Ángyán a következőket írta: „Egy erdélyi családi pihenésről hazatérve most olvastam az októberi népszavazással kapcsolatos belső vitát és az ennek eredményeként megszületett, számomra megdöbbentően szervilis, megítélésem szerint önző és a keresztény értékrendtől messze távol álló kormányzati álláspontra, valamint az ezt közvetítő ostoba és hazug propagandára is rálicitáló, csúsztatásokat és féligazságokat tartalmazó sajtónyilatkozatot. Ez azt sugallja, hogy aki egy szűk, bennfentes kört gazdagítva fizet, legyen bár haramia, jöhet, de a többi, menekülő nyomorultból nem kérünk. Mindez megerősítette azt a régóta érlelődő elhatározásomat, hogy a világról és benne a felelős értelmiség feladatairól alkotott, egymástól egyre távolodó, mára már végletesen eltérő véleményünk okán - szomorúan reménytelennek látva és feladva az ezzel kapcsolatos belső vitát - kilépek a Professzorok Batthyány Köréből (PBK). Kérem ezért elnök urat, hogy nevemet a tagok sorából haladéktalanul töröltetni szíveskedjék" – fogalmazta meg levelét kedden Ángyán József.

Az állami földbérletek és földárverések visszásságait az elmúlt években következetesen feltáró professzor a kilépéssel a PBK hétfőn kiadott alábbi közleményére reagált a kilépéssel: „Tudta? Tudta-e, hogy az Európai Unió felelőtlen politikusai a népvándorlás kezelésében elkövetett balfogásaik terhét akarják szétteríteni egész Európán? Tudta-e, hogy ezt hatalmuk jogilag kétes kiterjesztésével próbálják elérni? Tudta-e, hogy Európa védelmében eddig Magyarország tette a legtöbbet? Tudja-e, hogy a magyar példán egyre több európai polgár bátorodik fel és tér észhez? Hogy a mi népszavazásunk döntően befolyásolhatja a tagállamok és az EU központjának jövőbeli viszonyát? Tudja-e, hogy Magyarország és egész Közép-Európa önvédelmi ösztöne a keleti inváziókkal szemben évszázadok alatt alakult ki, és ennek elfojtása mindig is végzetes következményekkel járhatott volna? Legyen tisztában vele, hogy a népvándorlással szembeni kemény fellépés és a kampánykérdésekbe ágyazott leegyszerűsítő állítások ellenére az igazi menekültek befogadásra találnak Magyarországon! A kampány bizonyosan nem találkozik mindenki ízlésével, de ettől tekintsünk el! Értsük meg, hogy a részvétel a népszavazásban sorsdöntő jelentőségű, és a helyes válasz: NEM! Professzorok Batthyány Köre".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.