Szervezeti 'nagyjavítás' a BKV-nál?

Jelentősen átalakítaná Kocsis István vezérigazgató a BKV szervezetét és működését, de a társaság tagadja, hogy egy újonnan létrehozandó stratégiai posztra visszatérne a céghez a Kocsis bizalmasának számító Molnár László.

A Népszava szerdai számában emlékeztet rá, hogy Molnár Lászlót áprilisban menesztették főtanácsadói posztjáról, de a lap úgy tudja: felmerült a neve, mint a több fontos területet felügyelő, újonnan létrehozandó törzskari igazgatóság lehetséges vezetője.

A lap birtokába került, a Kocsis István vezérigazgató által jegyezett új szervezeti és működési struktúra szerint a jelenlegi három helyett négy vezérigazgató-helyettes lenne, illetve eggyel nőne az igazgatók száma is, miután létrehoznák a külön biztonsági igazgatóságot.

Újdonság, hogy a vezérigazgató közvetlen felügyelete alatt álló szervezeti egységek száma ugyan csökken – így kevesebb középvezetővel kell Kocsisnak egyeztetnie és napi kapcsolatot tartania –, viszont a továbbra is a közvetlen irányítása alá tartozó gazdasági, műszaki és közlekedési igazgatóság mellett létrehoznák az ugyancsak egy vezérigazgató-helyettes által irányított törzskari igazgatóságot.

A BKV-nál a Népszava érdeklődésére azt közölték, hogy a szabályzattervezet még nem nyerte el végleges formáját, a szakszervezeti egyeztetés után még az igazgatóságnak is jóvá kell hagynia. Székelyné Pásztor Erzsébet kommunikációs igazgató azt pedig cáfolta, hogy Molnár László törzskari vezetőként visszatérne a céghez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.