Szereztek tetanuszinjekciót

Nagyobb tétel, akár több hónapra elegendő tetanusz-oltóanyag érkezett az országba – tájékoztatta a Népszabadságot a GYEMSZI OGYI.

Szombatig valamennyi budapesti és megyeszékhelyen lévő kórház raktárkészleteit feltöltik. A jövő hét közepétől pedig az összes fekvőbeteg-intézménybe eljut az életmentő szer. A gyógyszerügyi hatóság felhívta arra is a figyelmet, hogy végszükség esetén a Tetanol Pur helyett sürgős szükség esetén a tetanusz toxoidot tartalmazó kombinált vakcinák (Di-Te, Di-Per-Te) is alkalmazhatók. Hozzátették: a hosszú hétvégén esetlegesen fellépő helyi vakcinahiány esetén javasoljuk, hogy a betegeket orvosaik a vakcinával ellátott kórházakba irányítsák.

A Népszabadság szerdán arról számolt be, hogy több mint egy hónapja „átmeneti hiány van” a tetanuszinjekcióból. A készítmény pótlására ugyan a hiány ideje alatt egyedi importlehetőség van, de ez elsősorban a kórházak és szakrendelők számára nyújt lehetőséget készleteik feltöltésére. A GYEMSZI-OGYI a kórházaktól/szakrendelőktől beérkezett egyedi importigényekre soron kívül ad engedélyt.

A nagykereskedők közlése szerint a külföldről való behozatalt (egyedi import) folyamatosan fedezni tudják, a megrendeléseket a szállítók visszaigazolták, a vakcina beérkezésére és kiszállítására már e hét folyamán számíthatnak a megrendelők. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.