Szeretnék látni, a fideszes képviselők most is bátrak lesznek-e

A Demokratikus Koalícióhoz tartozó független képviselők ismét benyújtják összeférhetetlenségi törvényjavaslatukat, amelyik a kormánytagok, az országgyűlési és az önkormányzati képviselők, valamint azok családtagjai számára megtiltaná, hogy hazai elbírálású uniós vagy állami finanszírozású pályázatokon induljanak.
Az ellenzéki párt szóvivője az MTI-nek csütörtökön azt mondta, hogy a Fidesznek a 2010-es kormányra kerülését követően első dolga volt, hogy felpuhítsa a Gyurcsány-kormány által alkotott összeférhetetlenségi törvényt. Ha a kormány nem üresítette volna ki a jogszabályt, akkor a miniszterelnök veje, Tiborcz István ma "nem lenne közpénzmilliárdos" - tette hozzá Gréczy Zsolt, Európában ismeretlennek minősítve, hogy egy kormányfő családtagja gazdagodjon az adófizetők pénzén.

A DK szeretné látni, hogy a fideszes képviselők a DK javaslatának elbírálásakor is "olyan bátrak" lesznek-e, mint amikor Gyurcsány Ferencet (a DK elnökét) kellett támadni az Altus Zrt. uniós megbízása ügyében - mondta a szóvivő.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.