Szerénység: Torgyánéknak már 130 jelölt is elég

Hat választókörzetben indít jelöltet a Torgyán-Kisgazda-Koalíció (TKK) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - jelentette be Torgyán József, a párt névadó politikusa Nyíregyházán csütörtökön.

A pártnak országosan 130 jelölttel van szerződése az indulásra, s mindenütt, a fővárossal együtt 20 területi listát szeretne állítani, hogy a történelmi kisgazdapárti szellemiség újra megjelenhessen a parlamentben - mondta sajtótájékoztatóján a politikai szervezet elnöke.

A kevesebb jelölt állítását magyarázva a pártvezető hozzáfűzte: a TKK-nak "szinte mindent újra kell kezdenie, pénz, szervezettség és támogató média nélkül" kénytelen indulni az áprilisi országgyűlési választásokon, miután az utóbbi húsz évben "kétszer is bekebelezték" a kisgazdapártot. Torgyán József elmondta, hogy először az Antall József vezette MDF, majd másodszor az Orbán Viktor irányította Fidesz-KDNP "kebelezte be" a kisgazdákat.

A létrejött Torgyán-Kisgazda-Koalíció - folytatta a politikus - áprilisi választási indulása azt jelzi, hogy mindezek ellenére mégis csak tovább él a kisgazdapárt szellemisége, s a TKK azoknak a szavazataira számít, akik hűségesek maradtak a történelmi elvekhez. Az elnök szerint a kisgazda szimpatizánsok 2002-ben és 2006-ban nem vettek részt a választásokon, mert nem akartak a "kommunista párt utódszervezetére, vagy a bekebelező MDF-re, illetve a Fidesz-KDNP-re szavazni". Most viszont - hangsúlyozta a politikus - remélhetőleg ismét az urnákhoz járulnak a párt támogatói és bejuttatják a TKK-t a parlamentbe.

A Torgyán-Kisgazda-Koalíció a nyíregyházi 1-es számú választókerületben Bíró Gábor informatikust, a 2-esben Polonkai Attilát, szintén informatikust, a nagykállói 4-esben Graholy Márianna iskolatitkárt, főiskolai hallgatót, a baktalórántházi 5-ösben Kiss Béla vállalkozót, a nyírbátori 6-osban Szilágyi János újságírót, míg a mátészalkai 9-es választókörzetben Szöőr Anna jogász, pszichológust indítja a választáson.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.