Szerdától igényelhető az iskolatej-támogatás

A programban a támogatás segítségével tanítási napokon 2,5 deciliter tejet vagy azzal egyenértékű ízesített tejkészítményt, ömlesztett sajtot kaphatnak az óvodások és az általános iskolások.

Szerdától igényelhető az idei, szeptember 1. és október 31. közötti szállítási időszakra szóló iskolatej-támogatás – közölte a Vidékfeljesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint az idén a VM 2010-hez képest kétszeresére, 800 millió forintra emelte a támogatást, amelyet mostantól a tejfeldolgozók is igényelhetnek.

A programban a támogatás segítségével tanítási napokon 2,5 deciliter tejet vagy azzal egyenértékű ízesített tejkészítményt, ömlesztett sajtot kaphatnak az óvodások és az általános iskolások. A településeket adóbevételük és hátrányos helyzetük figyelembevételével a rendelet három csoportba sorolja, ami alapján 20, 50 és 100 százalékos támogatást kaphatnak az iskolatejprogramra.

A kérelmeket személyesen vagy postai úton lehet benyújtani az igénylő székhelye szerint illetékes megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal kirendeltségéhez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.