MSZP: a kormány haladéktalanul töltse fel a gyógyszerkasszát!

Katasztrófahelyzet alakulhat ki a gyógyszerellátásban - vélte Kökény Mihály. Az MSZP-s szakpolitikus szerint szeptember közepére kiürülhet a gyógyszerkassza.

Kökény Mihály, az MSZP egészségpolitikusa közleményében rámutatott: a gyógyszerkassza szinte üres, a jelenlegi keret szűk három hétre elegendő forrást biztosít a gyógyszerek támogatására. Erről a Népszabadság számolt be mai cikkében. Úgy vélte, a kormányzatnak azonnal lépnie kell, hogy megoldja a saját rossz döntései miatt kialakult tarthatatlan állapotot. 

"Szeptember közepére kiürülhet a gyógyszerkassza, mert az egészségbiztosító már augusztus elejére elköltötte a rendelkezésre álló pénz nyolcvan százalékát. A Széll Kálmán Terv megszorításai miatt 120 milliárd forinttal csökkent az OEP ártámogatásra költhető kerete, a gyógyszertámogatás – ahogy az várható volt –, életveszélyes helyzetbe került. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár 41 milliárd forint fölszabadítását szeretné, ám a gördülékeny működéshez legalább 70 milliárdos gyorssegélyre lenne szükség" - jelentette ki Kökény. 

Az MSZP felszólítja kormányt, haladéktalanul töltse fel a gyógyszerkasszát, hogy a betegek ellátásának hiánya ne vezessen katasztrófához! - fogalmazott a politikus. "A kormány haladéktalanul kezdje meg a szakmai egyeztetéseket ne csupán a gyógyszerágazat egy-egy kiemelt szereplőjével, hanem a szféra egészével. A szégyentelenül ”nemzeti konzultációnak” nevezett milliárdos propagandadömping helyett tartson legalább a gyógyszerügyben valódi egyeztetést!" - tette hozzá Kökény Mihály.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.