Szeptemberben borítékolható a káosz

A Tankönyvesek Országos Szövetsége szerint többszörösen jogsértő Hoffmann Rózsa rendelkezése az állami iskolák tankönyvellátásáról. Ha a miniszter napokon belül nem szünteti meg a törvénytelenséget, a tankönyvesek nem tudják biztosítani szeptemberben a tankönyvellátást, és kitör a káosz – írja a szövetség Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterének, akit arra kérnek: haladéktalanul vonja vissza a Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár nevéhez fűződő, szerintük több ponton is jogsértő intézkedést, amely szerint az állami fenntartású iskolák a hivatalos tankönyvjegyzék helyett csupán egy szűkített listából választhatnak tankönyvet a következő tanévre.

Amennyiben ez napokon belül megtörténik, a kiadók – bár az utolsó pillanatban – még vállalni tudják a szeptemberi biztonságos tankönyvellátást. Ellenkező esetben az Emminek kell vállalnia a felelősséget a nagy valószínűség szerint kialakuló káoszért, valamint az elkerülhetetlen jogi ellenlépésekért – azok anyagi vonzatával együtt – írták a tankönyvesek.

Idetartozik, hogy jogszabály-ellenesen került fel az állami tankönyvlistára a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó atlasza, amiből eddig is keveset rendeltek, drága, és a kerettantervhez sem igazították hozzá – írja az Index. Mivel népszerűtlen volt, még a könyvtárakban is alig akadt belőle, most viszont kénytelenek lesznek az iskolák beszerezni. A szóban forgó történelmi atlaszt azonban 2011-ben hagyták jóvá még a 2004-es kerettanterveknek megfelelően. Az új kerettantervi rendeletet csak ezután, 2012. december 21-én hirdették ki. A kerettantervekhez nem igazított atlasz rá­adásul drágább is, mint az eddigi piacvezető atlasz. (Munkatársunktól)

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.