Szepessy felháborítónak tartja a rendőrségi eljárást

Felháborítónak tartja Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt elnöke, Monok független polgármestere, hogy az autójának lízingelésével kapcsolatos tartozás miatt rendőrségi eljárás indult.

Szepessy Zsolt csütörtökön Miskolcon, az érintett pénzintézet előtt újságíróknak úgy fogalmazott: felháborítónak tartja azt, hogy "egy lízingtartozásból ma Magyarországon rendőrségi ügyet lehet kreálni". Mint mondta, ilyen alapon az országban talán több százezer ember ellen kellene eljárást indítani, mert nagyon sokan nem tudják fizetni gépkocsi-törlesztésüket, lakáshitelüket és egyéb hiteleiket.

A megyei főkapitányság szerdán azt közölte, hogy jelentős értékre elkövetett sikkasztás gyanúja miatt indított nyomozást, miután egy 41 éves monoki férfi az autója után nem fizette a részleteket és a felszólítás ellenére sem szolgáltatta vissza a gépkocsit. A férfi - Szepessy Zsolt - a rendőrség tájékoztatása szerint szerdán, egy nappal a jármű körözésének elrendelése után a főkapitányság épületében járt, s a járművel a főbejárat előtt - tiltott helyen - parkolt le. A nyomozók a férfit előállították, gyanúsítotti kihallgatását megkezdték, a gépkocsit pedig lefoglalták.

Szepessy Zsolt csütörtökön újságíróknak azt mondta: lízingszerződése miatt a bank feljelentést tett ellene a rendőrségen, és szerdán ezzel kapcsolatban meghallgatták őt. Véleménye szerint helytelen volt a bank részéről "egy ügyféllel így elbánni" és a hatóság eszközeihez nyúlni. "Ezt lehetett volna tisztességesen, megkeresés útján is rendezni" - jegyezte meg. "Azt gondolom, hogy ma Magyarországon nem az a szégyen, hogy ha valaki tartozik. Sajnos ma a szegénység, illetve a tartozás már egy állapot, ami ellen többször már én is felemeltem a szavamat" - tette hozzá.

Úgy fogalmazott: ez az ügy is azt bizonyítja, hogy a munka, amit végez, tisztességes, mert ha olyan polgármester lenne, aki a maga javára fordítja a közpénzeket, nem lenne gondja a lízingdíj kifizetésével. Hozzáfűzte, hogy a polgármesterek fizetése nem túl magas, így nem tudta rendezni lízingdíját az utóbbi időben.

Szepessy Zsolt közölte: a tartozás miatt felvette a kapcsolatot a pénzintézettel, hogy megnézzék, mennyi a pontos elmaradás, mert "kettejük között ebben különbség van", erről az adategyeztetés után kíván nyilatkozni. Arról is beszélt, hogy szerdán egy teljesen más ügyben ment be a Borsod megyei rendőr-főkapitányság épületébe, és nem vette észre, hogy tilosban parkolt. Közlése szerint azt sem tudta, hogy autójának körözését előző nap elrendelték, mert ha értesítették volna erről, akkor az autót "mint jogkövető állampolgár" leadja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.