Szentendre sem kér az útdíjból

Negyven-ötven ember tüntetett az sztrádadíj kiterjesztése ellen Szentendre főterén szombat délelőtt. „ Legyen továbbra is ingyenes az M0!"; „Pilis-Dunakanyar nem fizet az M0-ásért"; „M0 díj = 0 Ft" – egyebek mellett ezeket írták transzparenseikre a tüntetők, akik szerint több tízezer emberrel „tol ki a kormány, ha nem mond le az újabb adó kivetésének tervéről."

Negyven - ötven ember demonstrált
Negyven - ötven ember demonstrált
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Az egyik demonstráló szerint a térségben sokan használták az eddig ingyenes M0-ást, hiszen csúcsidőben sokkal tovább tart a városon keresztülhajtva elérni Budapest „másik oldalát" mint a körgyűrűn. Ezen pedig még az sem segít sokat, ha a kormány betartja ígéretét, és a Megyeri-híd mégis ingyenes lesz: az például, aki az M3-as bevezetőjén menne be Budapest központjába, az az M0-s és a főváros közötti néhány száz méter hosszú fizetős szakasz miatt lesz kénytelen matricát vásárolni.

A tüntetésen felszólalók – köztük Gulyás Balázs, a netadó elleni demonstrációk szervezője – egyebek mellett arról beszéltek: „felháborító", hogy az útdíj kiterjesztéséről előzetesen nem konzultáltak senkivel és például hatástanulmány sem készült. Volt, aki arra hívta fel a figyelmet: a Szentendre és a főváros között közlekedő HÉV-szerelvények, autóbuszok már most túlzsúfoltak, így ha az autósok zöme lerakná a kocsiját, akkor összeomlana a tömegközlekedés a térségben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.