Szent-Iványi: Gyurcsánnyal nem megy

"Ilyen hiteltelen politikai személyiség már nem tud komoly áldozatokkal járó programot a közvéleménnyel elfogadtatni" - így vélekedett a miniszterelnökről az SZDSZ egyik vezető politikusa.

A most bejelentett kormányprogrammal mindenki elégedetlen: a gazdaság szereplőinek kevés, a lakósságnak sok - nyilatkozta a hvg.hu hírportálnak Szent-Iványi István, az SZDSZ "parlamentjének" (országos tanácsának) elnöke. Már megint nem a kiadások drasztikus lefaragása viszi a prímet, hangsúlyozta a liberálisok EP-listavezetője, hanem a bevételeket próbálja növelni a kormány. Végső soron nem változik a költségvetés újraelosztásának a GDP-hez viszonyított, túlságosan magas, 50 százalékos aránya: ez a régió országaiban átlagosan csak 40 százalék. Azon is el kell gondolkodni, hogy a kormányfőnek nincs hitele, egy erőteljes program végrehajtására ő már alkalmatlan.

Szent-Iványi szeriint egy széles támogatáson alapuló szakértői kormányra lenne szükség ebben a válságos helyzetben. "Tanúi vagyunk a kormány tehetetlen, céltalan vergődésének, annak, hogy Gyurcsányt már nem veszik komolyan felelős gazdasági körökben. Az az igazság, hogy ilyen hiteltelen politikai személyiség már nem tud komoly áldozatokkal járó programot a közvéleménnyel elfogadtatni."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.