Szemétként gyűjtik a kormány kérdőívét

Vidám papírhulladék-gyűjtést rendez a lakosságnak szétküldött újabb kormányzati kérdőívből a Magyar Demokratikus Charta. A Parlament előtti rendezvényt a chartások "alternatív népszavazásnak" szánják.

Az Orbán-kormány újabb kérdőívvel szórta be postaládáinkat. Úgy tesz - írja közleményben a Magyar Demokratikus Charta -, mintha a véleményünkre lenne kíváncsi szociális, foglalkoztatási és oktatási kérdésekben. De a valódi kérdések helyett megint manipulatív álkérdések szerepelnek, azért, hogy csak az előre megtervezett válasz jöhessen ki - és mindez a mi pénzünkből.

Nem szeretjük, ha hülyének néznek bennünket - állapítja meg a chartás közlemény. Ezért nem a kormánynak küldjük vissza a kérdőíveket, hanem június 3-án, délután öt és nyolc között vidám papírhulladék-gyűjtésként tartjuk meg az „alternatív népszavazást” a Parlament előtt.

Vállalják, hogy éppoly megbízhatóan számlálják meg és értékelik ki a kérdőíveket, ahogy a kormány az előző kérdőívekkel tette. Ezért kitöltetlenül, áthúzva is fogadják az íveket.

Várunk mindenkit, aki el tud jönni aznap, a messze lakókat pedig arra biztatjuk, saját településükön kövessék példánkat - áll a charta felhívásában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.