Széles Gábor beperli az MDF-et

Széles Gábor beperli az MDF-et a vele kapcsolatos hazugságok miatt - közölte a nagyvállalkozó azután, hogy az MDF-es Karsai Péter Széles Gábor cégének a BKV-sztrájk alatt bezsebelt "luxusprofitjáról" írt.

Széles Gábor üzleti érdekeltségére az MDF-es politikus akkor tért ki, amikor a BKV-sztrájk miatt felszólította a Fideszt, hogy "hagyjon fel a kétszínű, őszödi politikájával". A kétszínűség megfogalmazása szerinte abban nyilvánul meg, hogy miközben a Fidesz megnyilvánulásaival lázítja az állami és önkormányzati vállalatok dolgozóit, addig "a párthoz közel álló milliárdos vállalkozó luxusprofitot zsebel be az általa privatizált buszvonalakon, ahol természetesen nincs sztrájk".

Karsai Péter közleményében azt is megjegyezte: "a Széles Gábor érdekeltségébe tartozó VT-Transman" huszonhárom buszjáratot üzemeltet, amelyet a BKV-tól "privatizált el" a Fidesz gazdasági miniszteri posztjára pályázó milliárdos. A tulajdonában álló, a Fidesz politikáját támogató médiabirodalomban mindeközben viszont napi szinten kampányolnak a közszolgáltatások privatizációja ellen - tette hozzá.

Az MDF-es politikus közleményében úgy fogalmazott, hogy az MDF támogatja Kocsis István BKV-vezérigazgatót, hogy ne engedjen olyan követeléseknek, amelyek súlyos terheket rónak az adófizetőkre, és veszélyeztetik a közlekedési vállalat hosszú távú működését, fenntartható gazdálkodását. Nem szabad megengedni, hogy a BKV visszatérjen a pazarló, felelőtlen gazdálkodáshoz, és megszakadjon a vállalat átalakítási folyamata - írja az ellenzéki politikus.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.