Székesfehérvár százmillióval támogatja a gyermekes családokat

Százmillió forintnál több támogatásban részesülnek a gyermekes családok Székesfehérváron; a megpályázható támogatásokról hétfőn számolt be a város MSZP által is támogatott polgármestere.

A támogatások egy részére központi rendelkezések, más részére az önkormányzat saját rendelete alapján jogosultak a rászorulók - mondta Warvasovszky Tihamér polgármester. Erre a célra összesen mintegy százmillió forint áll rendelkezésre.

Az előzetes felmérések szerint az új tanévben várhatón 6053 diák kap központi és önkormányzati támogatással ingyen tankönyvet. A fejenkénti tízezer forintos normatív támogatást saját forrásából kiegészíti az önkormányzat. Erre a célra tízmillió forintot különített el a költségvetésében.

A rászoruló családok rendkívüli gyermekvédelmi támogatásban is részesülnek. Ez évben eddig 120 gyermek neveléséhez fejenként és negyedévente 10 500 forinttal járult hozzá az önkormányzat. Rendszeres gyermekvédelmi támogatásra július elsejéig 2,7 millió forintot költött a város, s az összegből 1325 gyermek ellátását segítették.

A rászoruló családoknál átvállalja az úgynevezett intézményi étkezési díj megtérítését az önkormányzat. Arra, hogy az idei tanévben hány diák lesz rá jogosult, még nincsenek adatok. Az elmúlt tanévben viszont 361 diák étkezett ingyenesen a menzákon, a város által nyújtott kilencmillió forintos támogatásból.

A város a felsőfokú tanulmányokat folytatókat is segíti: Pécsett nyolc kollégiumi férőhelyet biztosít az ott tanuló egyetemistáknak, főiskolásoknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.