Szekeres a "leleplezésről": a hülyeségnek nincs határa

Határozottan visszautasítja Szekeres Imre, hogy köze lenne az őszödi beszéd kiszivárogtatásához. Szerinte életszerűtlen is, hogy védett személyek titokban egy kétes hírű figura lakásán összeesküdjenek. Baja Ferenc és Juhász Ferenc is marhaságnak tartja a Heti Válasz cikkét.

"A Heti Válaszban megjelent interjú kitalált történet, aminek semmi alapja sincs, és teljesen valószínűtlen. Úgy látszik, a hülyeségnek és a rosszindulatnak nincs határa" – kommentálta a Népszabadságnak a hetilap mai számában megjelent "őszödi leleplezést". Mint ismert, a Heti Válasznak "koronatanúként" nyilatkozó DK-aktivista Szabó Bálint szerint Eduardo Rózsa-Flores terézvárosi lakásán Szili Katalin, Baja Ferenc és Szekeres Imre adta át a botrányos beszéd hangfelvételét.

A volt honvédelmi miniszter lapunk megkeresésére azt közölte: nem ismerte Rózsa-Florest, soha nem találkozott vele, sem másokkal együtt, sem egyedül. "Bayer Zsolt ismerőse volt, aki nekrológot írt róla a Magyar Hírlapban a jobboldal Che Guevarája címmel, és nem az enyém. Azt állítani, hogy két védett politikus és egy harmadik kormánytag felkeresi lakásán a kétes figurát; teljesen elképesztő" – fogalmazott a Népszabadságnak a szocialista politikus. Szekeres hangsúlyozta: mivel a kormányőrség minden mozgását rögzítette, felhatalmazza, hogy hozza nyilvánosságra, járt-e egyáltalán az Andrássy út bármelyik lakásában. "Több alkalommal elmondtam, hogy az őszödi frakcióülésnek csak az elején vettem részt, mivel Gyurcsány Ferenc akkor kért fel miniszternek, utána távoztam Szigetvári Viktorral, mert az önkormányzati választásokat előkészítő megbeszélésem volt. A hangfelvételt akkor ismertem meg, amikor az nyilvánosságra került. Sem ez, sem más hangfelvétellel nem volt dolgom, azokat Gyurcsány Ferenc kabinetfőnöke és a pártigazgatója őrizte" – nyilatkozta lapunknak Szekeres.

A szocialista politikus egyértelműsítette: "Én, aki az MSZP megalakításában és megszervezésében részt vettem, aki minden nehéz helyzetben kiálltam a baloldali eszmékért, határozottan visszautasítom, hogy bárki azt feltételezze rólam, hogy az MSZP érdekei ellen cselekedtem volna bárhol, bármikor. 2006-ban mint a választások politikai felelőse mindent megtettem az MSZP győzelméért, együtt Gyurcsány Ferenccel. Teljesen értelmetlen feltételezni, hogy ugyanakkor ellene léptem volna fel. Közismert, hogy sok politikai kérdésben nem értettünk egyet, ezért nem vállaltam – felkérése ellenére – még 2004-ben a Pénzügyminisztériumban feladatot. Közismert az is, hogy leköszönésekor méltatlanul viselkedett velem, mert nézetkülönbségünk áthidalhatatlanná vált. De soha, semmikor nem éltem ebben a vitában nem demokratikus és nem etikus eszközökkel" – fogalmazott Szekeres Imre.

"Úgy vélem, a cikk nem véletlenül most jelent meg. Gyengíteni akarja az MSZP-t, gyengíteni akarja a formálódó összefogást. Hiszem, hogy Orbán Viktornak mennie kell! Ehhez pedig erős MSZP-re és összefogásra van szükség. Meg is lesz" – tette hozzá lapunknak a volt honvédelmi miniszter.

Baja: Nem jártam Floresnél

Baja Ferenc a Népszabadság megkeresésére azt mondta: nem ismeri Florest és nem is találkozott vele. A volt államtitkár lapunknak azt hangsúlyozta, hogy bármennyi vitája is volt a pártért, azt mindig is védeni fogja, nem pedig ártani neki. Baja szerint teljesen valószínűtlen, hogy „politikai kalandorokkal” és állításaikkal érdemben foglalkozni kelljen. A politikus rámutatott, hogy a most koronatanúként bemutatott – korábban még a Fideszben is politizáló – egykori „ifjú szocialistát” idővel a szűrő mechanizmusok révén eltávolították az MSZP-től. Baja egyúttal szorgalmazta, hogy a tisztánlátás érdekében hozzák nyilvánosságra teljes terjedelmében a korábbi, az ügyben még Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején indított nemzetbiztonsági vizsgálat teljes anyagát.

Juhász: A képzeled szüleménye

A képzelet szüleményének tartja Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter azt, amit az ügy "koronatanújaként" bemutatott Szabó Bálint a Heti Válasznak mondott Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárogtatásáról. Juhász Ferenc csütörtökön az MTI-nek úgy nyilatkozott: sohasem találkozott Rózsa-Flores Eduardóval, ezt a Heti Válasz kérdésére is közölte a cikk megjelenése előtt.   Az MTI kérdésére ezt azzal egészítette ki, nem tudja, hogyan jutott nyilvánosságra az őszödi beszéd, pletykákkal nem foglalkozott, és most is politikai érdekeket sejt az erről szóló találgatások mögött.     Szabó Bálint állításait marhaságnak nevezte, hozzátéve: találgatásokra okot adó nyilatkozatával méltatlan helyzetbe hozott politikusokat. Hozzátette: szinte biztos abban, hogy teljes egészében a képzelet szüleménye, amit a férfi a Heti Válasznak elmondott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.