Székely: a HospInvestnek nem jár több pénz

Székely Tamás egészségügyi miniszter szerint a HospInvest hiába követel egymilliárdot, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) jogosan tarja vissza a pénzt. A szaktárca ősszel törvényt terjeszt elő arról: milyen feltételrendszerben adható át egy önkormányzati egészségügyi intézmény.

Amikor a Hospinvest kórházai bekerültek a rendszerbe, megkapták a korábban, még az önkormányzati fenntartás alatt ellátott betegek után járó pénzt, mert az egészségkassza három hónapos csúszással utal. A Hospinvest tehát olyan időszakra kapott pénzt, amelyben valós teljesítménye nem volt - olvasható a Heves Megyei Hírlap online oldalán.

Székely Tamás egészségügyi miniszter szerint az összeget tehát jogszerűen tartja vissza az egészségbiztosító. A megyei hírlap Vasárnap Reggel című kiadványában közölt interjúban a tárcavezető azt mondta: önmagában az, hogy egy gazdasági társaság átveszi egy kórház működtetését, nem jelent veszélyt.

"A tanulság az, hogy kell egy jogszabály – és ezt ősszel be is terjesztjük az Országgyűlés elé –, amely világosan megmutatja, milyen feltételrendszerben adhatja át az önkormányzat az egészségügyi intézményt, illetve milyen anyagi feltételrendszerrel kell rendelkeznie a szolgáltatónak, hogy a betegellátás biztonságban legyen" - jelentette ki a miniszter.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.