Szegedi városvezetők ellen emeltek vádat

2008 és 2012 között 40 millió forinttal károsította meg a szegedi önkormányzati gazdasági társaságot az a hat személy, aki ellen vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség.
A vádlottak ingyenesen és jogellenesen parkoló bérleteket ajándékoztak különböző személyeknek. Köztük van a parkolási rendszert üzemeltető gazdasági társaság egymást követő két ügyvezetője, parkolási üzletágának vezetője, valamint három, az önkormányzat részéről eljáró személy – írja közleményében Kopasz Zsolt Csongrád megyei főügyész. A másik három vádlott a szegedi városvezetés köreibe tartozik – információink szerint a vádlottak padján ül majd az egyik alpolgármester, a polgármesteri kabinet főnöke és a jegyző.

A vádirat szerint az önkormányzat részéről évente vezetői értekezleteken döntöttek arról, hogy kik azok az önkormányzattal, illetőleg a polgármesteri hivatallal kapcsolatban álló személyek, akik ingyenes kombinált parkoló bérletben részesülhetnek. Az így megszületett döntést követően adták át az önkormányzat részéről érintett személyek, mint vádlottak azokat a listákat a város tulajdonában álló gazdasági társaságnak. Ott a mindenkori ügyvezető igazgató, illetve a parkolási üzletág vezetője intézkedett az ingyen bérletek kiállításáról, majd átadták azokat az érintetteknek.

A vádirat szerint 2013. január 1-jén lépett hatályba az a közgyűlési rendeletmódosítás, amely jogszabályi alapot teremtett a parkoló bérletek ingyenes átadására. Ezt megelőzően semmilyen jogszabályi rendelkezés, vagy egyéb normatív szabályozás nem tette lehetővé azt, hogy a parkoló bérletek ingyenesen átadásra kerüljenek.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakat több rendbeli, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolja. A vád szerint a várost 40 millió forint kár érte. Az ügyben első fokon a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.