Szegeden fitogtatja erejét a Betyársereg

Nagy erőkkel vonult ki a rendőrség a szegedi Nagyállomáshoz, ahol a szélsőjobboldali szervezet is akciózik.
A Betyársereg 50-60 tagja kivonult Szegeden a Nagyállomás elé, ahol a MigSzol aktivistái segítik a menedékkérőket. A rendőrség is nagy erőkkel jelent meg a helyszínen. A helyzet feszült, de nyílt konfliktusra egyelőre nem került sor – írja a HVG Online.

Hétfőn délután fél öt után arra lettek figyelmesek a szegedi MigSzol aktivistái, hogy négy, beazonosíthatóan Betyársereg-szimpatizáns vagy -tag érkezett a szegedi Nagyállomás elé. Nem sokkal később 10-12 autóval továbbiak érkeztek, így már egy jó 50-60 fős különítmény várakozott az aktivisták telephelyétől pár méternyire. Az aktivisták felhívták az őket 24 órában segítő rendőrök figyelmét a gyülekezésre, akik erősítésért szóltak a központnak. Nemsokára meg is érkezett a helyszínre a csoportosuló Betyársereg-tagokkal megegyező számú készenléti rendőr.

A téren ekkor csak pár menedékkérő volt, de az idegenrendészeti hivatal helyiségeiből folyamatosan érkeznek az állomásra, ezért a rendőrség kíséri őket bizonyos szakaszokon, nehogy provokáció történhessen. A radikális szervezet szimpatizánsai fotóznak, videózzák az aktivistákat és a menekülteket.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.