„Szeged nem eladó néhány kiló krumpliért”

A szabadság végvárának nevezte augusztus 20-i ünnepi beszédében Szegedet Botka László polgármester. Mint mondta, Szeged mindig a szabadság szimbóluma volt, de az utóbbi néhány évben immár a végvára is lett. A szegediek az egyre erősödő ellenszélben is kitartottak a szabadság, az európaiság, a tolerancia és a békés gyarapodás mellett. Szeged az elmúlt 12 évben (amióta Botka a polgármester – a szerk.) megváltozott, rá sem lehet ismerni. Százmilliárdos értékekkel gyarapodott, megszépült, megfiatalodott – töretlenül fejlődik.

Az elmúlt négy esztendő zajos, olykor méltatlan csatákkal telt a városi közgyűlésben. Nem hitte volna, mondta Botka, hogy a most végre leköszönő közgyűlés arra használja egyfős többségét, hogy Szeged érdekeit félresöpörve akadályozza a közös munkát. A Fidesz-KDNP és a Jobbik képviselői – nem azt akarták megmutatni, hogy szebbet és jobbat tudnak tenni a közért, mint a baloldal, hanem a saját érdekeiknek megfelelően, gátlástalanul herdálták a közpénzt. Azt vallják – fogalmazott Botka – hogy minél rosszabb nekünk, annál jobb nekik.

A lényegében már megkezdődött választási kampányra utalva a polgármester azt mondta: a szegedieket nem lehet az orruknál fogva vezetni, mert a szegedi polgár nem alattvaló. A szegedi választók bizalma elnyerhető, de számon kérhető, és vissza is lehet vonni. Szeged, a szegedi polgárok bizalma nem eladó, pláne nem eladó néhány kiló krumpliért. (Szeged főterén ez a mondat derűt keltett és nagy tapsot kapott. Botka arra utalt vele, hogy ellenfele, Kothencz János, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje, valamint Bohács Zsolt, a sokmilliós Mercedesen járó, gazdag ügyvéd, aki áprilisban megbukott Botka kabinetfőnökével szemben a parlamenti választáson, teherautóról krumplit osztogatott a szegedi lakótelepeken.)

A Fidesz-hatalomra utalva Botka László azt mondta: nincs normális ország ott, ahol ezer éves közös értékeinket sutba dobva, a nemzet boldogulását távoli, ázsiai, idegen, tekintélyelvű birodalmak példáját követve képzeli el az ország legfőbb vezetője. Beszéde végen a szegedi polgármester, és polgármester-jelölt megköszönte választói támogatását, és boldog születésnapot kívánt Szent István király európai Magyarországának.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.