Szebbik arcát mutatja Salgótarján

Befejeződött a szociális városrehabilitáció Salgótarjánban, a több mint 430 millió forintos fejlesztéseket az acélgyári városrészben és a belvárosban végezték el.

Salgótarján önkormányzata 2013 júniusában nyerte el a vissza nem térítendő európai uniós támogatást, hogy megállítsa és megfordítsa a leszakadást a városrészekben. A programban konzorciumi partnerként vett részt a salgótarjáni evangélikus egyházközség, a római katolikus plébánia, az Acélgyári út 4-8. szám alatti társasház és az Egyesült Lakásszövetkezet.

A 2013-ban kezdődött, az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretében száz százalékban támogatott beruházás részeként végezték el a belvárosi Erzsébet tér rehabilitációját, szolgáltatóirodát és szociális napközi foglalkoztatót alakítottak ki, új közösségi térrel bővítették az evangélikus paplakot. Három épületnél az akadálymentesítés is megtörtént. Az Acélgyári úti Szent József-plébániatemplom előtti tér és az Erzsébet tér felújítása során ezer négyzetméteren újult meg a zöldfelület – írja a nograd24.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.