Ügyvédi irodával végezteti saját munkáját a KIM

Az igazságügyi tárca 150 millióért egy ügyvédi irodát bízott meg jogszabályok felülvizsgálatával, pedig elvileg ez a minisztérium egyik alapfeladata.

A Jobbik szerint felháborító, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) 153 millió forintért egy külsős ügyvédi irodát bízott meg a tárca feladatkörébe tartozó tevékenységgel.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján ismertette: a közbeszerzési értesítő július 22-én megjelent számából kiderül, hogy a KIM nettó 153 millió forint értékben megbízta a Réti, Antall és Társai ügyvédi irodát egyes jogszabályok felülvizsgálatával.

A jobbikos politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a jogszabályi előkészítés és a jogrendszer folyamatos felülvizsgálata éppen a KIM egyik kiemelt alapfeladata. Vagyis a megbízás szerint a szaktárca nem képes önállóan ellátni az alapfeladatait - mondta.

Az ellenzéki párt ezt a "közpénzek féktelen elherdálásának" tartja és felszólítja Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettest, hogy árulja el: miért nem képes az általa vezetett minisztérium személyi állománya felülvizsgálni egyes jogszabályokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.