'Százmilliót, különben nincs műtét!'

Orbán Viktortól kérdi Kiskunfélegyháza polgármestere, mikor fizeti ki a Bács-Kiskun megyei kórház a kiskunfélegyházi kórházi beruházás kivitelezőjét. Míg nem kap 100 milliót, nem adja át az épületet. 

Orbán Viktor miniszterelnöknek, Lezsák Sándor országgyűlési képviselőnek, Balog Zoltán miniszternek és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkárnak írt levelet Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere. A baon.hu tudósítása szerint arról kér tájékoztatást, mikor kezdheti meg működését a félegyházi kórház új szárnya.

Az egyébként gyakran bezárással fenyegetett kórházban sűrűn valósul meg új beruházás. Legutóbb 1,3 milliárd forintot költöttek egy új szárny kivitelezésére.

A polgármester szerint biztos, hogy például a műtők elkészültek, mert ő maga is látta őket. Mivel azonban a beruházás nem fejeződött be határidőre, a végösszeget nem lehetett az uniós pénzből kifizetni. Mivel a félegyházi kórház már a kecskeméti megyei kórház szervezetén belül működik, a polgármester szeretné tudni: mikor fizetik ki azt a 100 millió forintot, amit a kivitelező még követel.

Csányi József azért is szeretné tudni a választ, mert a kivitelező a tartozás rendezéséig nem adja használatba az elkészült épületszárnyat, így ott nem lehet megkezdeni a munkát. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.