Százmilliós állami szponzorpénzeket kapott Kuna Tibor cége a margitszigeti meccsnézéshez

Budapest egyik legnépszerűbb meccsnéző helyszíne lett a Margitszigeti Atlétikai Centrumban rendezett Futball-sziget az Eb alatt. Mint a 444 megírta, a kormány kedvenc kommunikációs menedzserének, Kuna Tibornak a cége, a Trinity Communications rendezi mindezt.

Kuna csak tavaly 880 millió forint osztalékot vett ki cégeiből – a Young and Partnersből, illetve az azzal szinte teljes átfedésben lévő Trinityből –, a tavalyelőtti 463 millió dupláját. A közbeszerzési eredmények alapján már most tudni lehet, hogy idén meglesz a tízmilliárdos álomhatár.

A Margit-szigeti Atlétikai Centrumhoz eleve nem túl drágán jutott a Trinity. A MAC a fővárosé, konkrétan a Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú NKft. kezelésében van. A budapesti közgyűlés területhasznosítási bizottságának május 24-i ülésén jött elő a téma, hogy bérbe kéne adni a Futball-sziget rendezőinek a margitszigeti ministadiont.

Tekintettel a rendezvény nagyságára, „összbudapesti lakossági és kulturális értékére", 19,9 millió + áfa összegért kapta meg a Trinity a helyszínt több mint egy hónapra (június 6. és július 12. között), amiben benne vannak a bontás és építkezés költségei is. Az napi 551 ezer forint, ami egy kisebb stadionért nem is rossz.

De van bejövő állami pénz is, hiszen a rendezvény főszponzoraként szerepel két bőkezű állami vállalat: az MVM Zrt. 175 millió forint, a Szerencsejáték Zrt. 196 millió forint értékben kötött velük támogatói szerződéseket, az Antenna Hungária 5 millió forinttal támogatta a rendezvényt. Tehát 376 millió forint állami forrásból érkező bevétel, amiből ha levonjuk a húszmilliós bérleti díjat, akkor is 356 millió forintos plusszal indul a rendezvény. Egy ilyen rendezvénynél vannak más költségek és bevételek is. Például lehet hirdetni, mondjuk Habony Árpád újságjaiban, a Lokálban és többiben. Ezzel nem csak a rendezvény nyeresége kerül egy Fidesz-közeli vállalkozókhoz, hanem költségszinten, rendezvény kiadásai is áramolnak a pénz másik Fidesz-közeli vállalkozókhoz.

Ezen túl természetesen ott van az egyhónapos rendezvénnyel járó összes költség – technika, őrzés-védés stb. –, a másik oldalon viszont többek között a bódésor bérleti díjaiból extra bevételei is lehetnek a Trinitynek. Ezek nagyságrendjét csak becsülni lehet: a rendezvény költségvetésével kapcsolatban feltette kérdéseit a Trinitynek a 444, egyelőre nem kaptak választ.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.