Százmilliókat szór el luxusra a fideszes munkaprogram

Nem bűnözők, hanem aljas gazemberek azok, akik visszaélnek a legelesettebbeknek szánt támogatásokkal – jelentette ki Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szakszóvivője az elhíresült Híd a munka világába foglalkoztatási szövetkezet központi irodája előtt, az I. kerületi Gellérthegy utcában.
Hadházy előzőleg Ikotity István LMP-s parlamenti képviselő társaságában a helyszínen betekinthetett a szövetkezettel kapcsolatos dokumentumokba. Farkas Flórián fideszes képviselő, a Híd a munka világába vezetője, az Országos Roma Önkormányzat korábbi elnöke nem volt jelen. Az LMP-s politikusok elmondása szerint válaszok helyett inkább a kérdőjelek sokasodtak. A szövetkezet munkatársai például nem tartották problémásnak, hogy fél évre csaknem 30 millió forintért béreltek autókat. Ugyanígy más, hasonló tételeket sem találtak aggályosnak.

Eredetileg Hadházy egy 600 milliós uniós projekt sorsát firtatta, most az derült ki számára, hogy valójában 3 milliárd forint elköltéséről van szó. A részletek egyelőre homályosak, de úgy látszik, az összeg egy része ingatlanvásárlásra megy el. A Gellérthegy utcai iroda – nem számítva a felújítás és a berendezés több tízmilliós költségét – 205 millió forintot kóstált. A több mint 400 négyzetméteres ingatlan négyzetméterenként 465 ezer forintba került – közölte Hadházy. Elmondása szerint a helyszínválasztást a szövetkezet munkatársai azzal indokolták, hogy közel vannak a minisztériumok (ami költői túlzás), valamint azzal, snassz lenne, ha a reménybeli foglalkoztatókat, neves cégek képviselőit nem elegáns helyen fogadnák.

Hadházy felhívta a figyelmet egy másik, az Út a szakmaválasztáshoz nevű 6 milliárd forintos projektre is, amely a hátrányos helyzetű diákok tanulmányait hivatott segíteni. Az LMP-s szakszóvivő ebben az ügyben eddig egy közbeszerzésre bukkant, amit az egyik konzorciumi partner, a munkaügyi hivatal írt ki. Hadházy állítása szerint egy 100 fős, egynapos rendezvényre 30 millió forintot fizettek ki.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.