Százmillió soron kívül az önkéntes tűzoltóknak

Az egyesületek önként és fizetség nélkül vesznek részt a tűzmegelőzési-, tűzoltási- és mentési feladatok ellátásában. Most 100 millió forint támogatást kapnak a kormánytól.

Soron kívül százmillió forintot kapnak az önkéntes tűzoltó-egyesületek - közölte Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke szombaton az MTI-vel.

Pintér Sándor belügyminiszter a napokban tájékoztatta a Magyar Tűzoltó Szövetséget arról, hogy Bakondi György tűzoltó altábornagy javaslatára a kormány az önkéntes tűzoltó-egyesületek támogatására és további fejlesztésére a kötelezettségvállalással nem terhelt maradványokból további 100 millió forintot csoportosított át. Erre a célra eddig 120 millió forint állt rendelkezésre, Dobson Tibor szerint az újabb támogatás hatalmas segítség az önkéntes tűzoltó-egyesületeknek. A belügyminiszter a tűzoltószövetség honlapján közzétett levelében külön is megköszönte az önkéntes tűzoltó-egyesületeknek az árvízi védekezésben nyújtott munkáját.

Dobson Tibor felidézte: az önkéntes tűzoltó-egyesületek mintegy ezer település, illetve másfél millió ember mentő tűzvédelmében vállalnak szerepet. Az egyesületek tagjai önként, fizetség nélkül, szabadidejükben vesznek részt a települések tűzmegelőzési, tűzoltási, műszaki mentési feladatainak ellátásában, elhivatottságukat a rendkívüli időjárási helyzetekben, valamint az ár- és belvízi védekezések során is többször bizonyították. Ismertetése szerint a 100 millió forintos támogatást dologi kiadásokra, a gépjárművek, felszerelések vizsgáztatására és laktanya-karbantartásra fordítják majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.