Százezer forint lehet a szmogbírság

Már bírság is jár a szmogriadó idején érvényes szabályok megszegőinek: a számla százezerre rúghat. Éjszaka viszont mindenki autózhat.

Bezárta a kormány és a főváros a szmogriadó-rendelet eddigi kiskapuit; a kabinet szerdai döntésének megfelelően százezer forinttal sújthatják mindazokat, akik nem tartják be a szmog idején érvényes korlátozásokat.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén, késő délután döntött a budapesti rendelet módosításáról. Továbbra is érvényben marad, hogy a határérték feletti szálló por koncentráció esetén páros napokon a páros, páratlanokon a páratlan rendszámú autók közlekedhetnek.E korlátozás azonban csak napközbenre lesz érvényes, reggel hattól este tíz óráig. Azaz éjszaka bármilyen járművel lehet közlekedni.

Pontosították a városatyák a kivételnek számító járművek körét is. A szmogriadó idején bevezetendő korlátozások így nem vonatkoznak a taxisokra, a Volán-buszokra, a postára, az ÁNTSZ-re, a közterület-felügyeletre és a halottszállítókra.

Változott a riadó elrendelésének rendje is: ezután a főpolgármesternek a szmogriadó elrendelése előtt konzultálnia kell a környezetvédelmi és közlekedési hatóságokkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.