Századvég: Jelentős különbség a Jobbik és az MSZP között

Az áprilisi erőviszonyokat láthatjuk viszont a júliusi pártpreferencia-adatokban, a különbség annyi, hogy az LMP és az Együtt-PM jelenleg a bejutási küszöb alatt van – jelentette ki Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Hozzátette: nincs kampányszituáció, nyilván egy élesebb helyzetben ezek a pártok 5 százalék fölé kerülhetnek.

Beszélt arról is: továbbra is az MSZP a baloldalon a legerősebb párt, az ellenzéki oldalon pedig a Jobbik, és továbbra is toronymagasan vezet a Fidesz, a biztos pártválasztók körében 53 százalékkal.

Most eléggé tetemes, a biztos pártválasztók körében mintegy 6 százalék a különbség a Jobbik és az MSZP között. Ez jórészt a baloldal szétaprózottságának is köszönhető, a Századvég mostani kutatása arra mutat rá, hogy a baloldali pártok integrációs képessége jelentősen csökkent, vagyis szimpatizánsaik már nem szívesen szavaznának át egy másik baloldali pártra. Ez a tendencia szerinte inkább hosszú távon lesz hatással az ellenzékre, az önkormányzati választásokra létrejöhetnek helyi koalíciók.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.